Dijkse Boys wil geld terug

Er is een geldprobleem, maar dan andersom. Dijkse Boys heeft de afgesproken onkostenvergoedingen aan de spelers Yusuf Altunel en Cor Steevens vooruitbetaald, maar aangezien beide spelers – evenals Okan Kurt en Umran Bozbiyik – niet voor Dijkse Boys uitkomen, vordert de club deze bedragen terug. En dat proces verloopt moeizaam.

Bestuurslid en leider Michen Bernards legt uit hoe het zit. “Kurt en Bozbiyik zijn gewoonweg niet komen opdagen. Terwijl ze wel lid zijn en speelgerechtigd. Zij schijnen nu in Turkije te voetballen. Het lukt ons niet om met hen contact te krijgen.” Altunel (foto) werkt tegenwoordig in Utrecht en is niet meer in staat dat te combineren met voetballen bij de Helmondse hoofdklasser. Bernards gaat er vanuit dat Altunel volgens afspraak naar de club komt om de zaken af te handelen. Dat geldt ook voor Steevens, die uiteindelijk niet in staat bleek om zich na blessureleed terug te knokken in het basiselftal.

Financieel gezond

Om dergelijke problematiek met betalingen vooraf voor te zijn, heeft de leiding besloten om de vergoedingen voortaan maandelijks uit te keren. “Alle spelers zijn daarmee akkoord gegaan. Voor de rest speelt er niets. Waar we in het verleden vaak afhankelijk waren van één grote sponsor, hebben we nu aan risicospreiding gedaan en beschikken we over meerdere kleinere sponsoren. Dijkse Boys is financieel gezond.”

Be Sociable, Share!