Dijkse Boys blaakt, OJC baalt

Toch Schijndel en niet HVCH, toch UNA/Brinvast en niet FC Hilversum in de nacompetitie en hogerop niet Graafschap maar toch FC Den Bosch en toch RKC in plaats van Twente. In een weekend vol met surprises paste ook de 0-0 van Dijkse Boys bij OJC Rosmalen. En wat als Edry Constancia in de slotseconden een superkans niet naast maar tussen de palen had geschoten? “Ik had teveel tijd, denk ik. Gelukkig leven we nog.”

Een eventuele treffer van Constancia had betekend dat Dijkse Boys nu al verzekerd zou zijn van duels om behoud met een eersteklasser. Confrontaties waar Tonnie van de Wetering (foto) met vertrouwen naar uit kijkt, over de barrage met De Valk en Meerssen heen. “Als ik iedereen fit en beschikbaar heb, is Dijkse Boys een ploeg die in de middenmoot van de Hoofdklasse thuishoort. We waren al afgeschreven, maar gezien de reeks die wij na mijn aanstelling – negen wedstrijden, 17 punten – hebben neergezet inclusief het daarbij vertoonde spel, zie ik ons ook volgend seizoen in deze afdeling spelen. Met mij als coach? Die kans is niet uitgesloten.”

Van de Wetering is overtuigd, ook van zichzelf. Maar eerlijk is eerlijk, hij heeft van Dijkse Boys een team weten te maken. Een team waartegen het lastig spelen is. “Mijn voorganger ging uit van zo snel mogelijk een doelpunt proberen te maken. Ik wil hebben dat we eerst de nul houden en om vervolgens van daaruit de aanval zoeken. Die strategie werkt, zoals je ziet”, zei de coach, die ook de maatregelen niet schuwt. Hij zette Mazin Karagoli op de bank, omdat de aanvaller een paar minuten te laat aanwezig was. En de weer fitte Wesley Burhenne – na de zomer bij FC Lienden – hield hij eveneens buiten de basis. “De andere jongens hebben het prima gedaan, vandaar. Als hij nog verschijnt, kan ik hem dadelijk goed gebruiken, dat wel.”

Trots

OJC slaagde er dus niet in om mee te delen in de Bossche successen (FC en BVV). “Dat is op dit moment heel teleurstellend”, reageerde Dennis Dekkers nadat hij de play-offtickets naar Nuenen en EHC had zien gaan. “OJC maakte geen aanspraak op een overwinning, zo reëel moeten we zijn. Maar als de eerste emoties zijn weggeëbd, zal de trots op wat we hebben neergezet overheersen. Volgend seizen willen we wederom stappen in onze ontwikkeling maken. Op weg naar een structurele positie in de bovenste helft van de ranglijst. Ook als het Hoofdklasse C wordt. Ja, met die optie houd ik rekening”, sprak de coach.

Be Sociable, Share!