Die spits is voor hem

Boven de rode streep eindigen. Dat is het doel waarop Deurne zich dit seizoen focust. Op weg daar naar toe verloopt het proces met ups en downs, zoals Alain van de Besselaar het omschrijft. “Verklaarbaar, want de groep is relatief jong. Vergeleken met de afgelopen jaren hebben we kwaliteit ingeleverd, maar er staat nu meer een team.”

Zondag komt Dongen op bezoek in Deurne. “Daar zullen we strijd tegenover moeten zetten”, geeft de mandekker in een eerste reactie aan wat de basisgedachte van Deurne is. “Neem de wedstrijd bij EHC, die we met 0-6 wonnen. Wij lieten hen het spel maken, speelden geconcentreerd en agressief, gaven niets weg en waren voorin messcherp. Dat spel ligt ons het best.” Maar dat lukt, afgezien van de vette cijfers, natuurlijk niet altijd. “Nee, dan komt die wisselvalligheid weer om de hoek kijken.”

Persoonlijk is Van de Besselaar aan een sterk seizoen bezig, hoewel hij dat gegeven zelf bagatelliseert. “Is sowieso lastig om over jezelf te zeggen, maar okay, een slechte wedstrijd zat er tot dusver nog niet bij. Maar het kan altijd beter en bovendien is het de teamprestatie die uiteindelijk het zwaarst weegt. En in dat opzicht kunnen we met het oog op de resultaten maar gematigd tevreden zijn, want we winnen te weinig.”

Keutel

Die winnaarsmentaliteit zit erin gebakken bij Van de Besselaar. Vanwege zijn karakter, maar ook door de opleiding die hij bij FC Eindhoven genoot. Man uitschakelen en inleveren bij iemand met dezelfde kleur. “Dat is mijn taak, ja. Die spits is voor mij.” Dat kunstje beheerst hij heel behoorlijk. In zijn laatste seizoen aan de Aalsterweg kreeg hij tienmaal het vertrouwen van de trainer in de hoofdmacht van de eerstedivisionist. Per slot van rekening hoorde een contract niet tot de mogelijkheden, waarna Van de Besselaar besloot zich op zijn maatschappelijke carrière te richten. In de zomer van 2008 flirtten Eindhoven en Van de Besselaar opnieuw en was zelfs sprake van een mondelinge overeenkomst. De speler trok de keutel na wik- en weegwerk echter in. “De voorwaarden waren te mager. Ik zie mezelf niet snel meer wisselen van club. De combinatie Deurne en mijn werk als assistent-accountant sluit in alle opzichten naadloos aan.”

Be Sociable, Share!