‘Deze moet je maken’

Het zat Deurne per saldo niet tegen, maar daardoor smaakte de driepunter in de derby met Venray niet minder. “Ja, het is best laat geworden”, lacht Roy Tulmans, met twee goals de beul van Venray. “De tweede helft van ons was niet geweldig, ook al speelden we met een mannetje meer. Maar goed, die punten zijn binnen en dat is waar het uiteindelijk toch om draait.”

Was dit het duwtje in de rug dat Tulmans nodig had, luidde de vraag. “Dat hoop ik, maar zeker weten doe je dat nooit. Het gaat vaak over kleine dingen, over momentjes die net even mee zitten. Of niet. Vorig week bij OJC werd een schot van mij nog net aangeraakt, waardoor die bal er niet in ging. Anders was dat geheid een doelpunt. En tegen Venray lukte het twee keer net wel. Die eerste was een pingel, ja. Een cruciaal moment in de wedstrijd. Maarten Vos werd aan zijn shirt getrokken en bleef eigenlijk lang op de been. De scheidsrechter was volgens mij eigenlijk niet zeker, maar na overleg met de grensrechter legde hij de bal op de stip en gaf hij die jongen van Venray (Ten Broeke) rood.”

Billenknijpen

Tulmans zette zich achter de bal. “Op papier ben ik de aangewezen man, maar ik vond zelf ook dat ik het moest doen. ‘Kom op jongen, deze moet je gewoon maken’, dacht ik in mezelf. Ik heb een aantal lastige weken gekend en zeker na die 0-6 bij EHC waarbij ik op de bank zat, was er voor de trainer geen aanleiding om te wisselen. Toch heb ik altijd vertrouwen gevoeld, ook van mijn medespelers. Ben blij dat ik dit op deze manier een beetje heb kunnen terugbetalen, zeker als je nadien ook nog die tweede erbij prikt.” Met de 2-0 op het bord en een overtal, kreeg Deurne het in de grimmige tweede helft volgens Tulmans toch nog redelijk benauwd. “Het was billenknijpen in de slotfase. Venray is fysiek sterk en wij gingen mee in hun spel. Gelukkig werden we niet gestraft.”

Be Sociable, Share!