‘Deze kans niet laten lopen’

Tony de Groot (r) De behoefte om te vertrekken was naar eigen zeggen niet dringend, maar toch sprak Tony de Groot de voorbije weken met een aantal clubs. Toen FC Lienden zich plots bij dat rijtje voegde, was de spits van OJC Rosmalen verrast. “Want een topklasser had ik eerlijk gezegd niet in mijn gedachten”, bekent de Ossenaar. “Maar deze kans wilde ik uiteraard niet laten lopen.”

Niet alleen de voorwaarden maar ook het feit dat Hans van de Haar zijn nieuwe team met drie spitsen wil laten spelen, was voor De Groot geen onbelangrijk detail. “Als spits kom ik het best tot mijn recht wanneer ik vanaf de flanken gevoed wordt. Met OJC zijn we nu weliswaar weer aan het experimenteren met drie aanvallers, maar tot dusver hebben we tijdens de competitie veelal met twee man voorop gespeeld. Als ik al een reden moet aanvoeren waarom ik na drie jaar mogelijkerwijs iets anders wilde, was het dat.”

Pontje

De Groot beseft dat de weerstand straks heftiger zal zijn. “Ik heb met De Treffers in de Hoofdklasse C destijds tegen WKE en Lienden gevoetbald. Dat waren wedstrijden op Topklasse-niveau. Ik weet dus wel ongeveer wat me te wachten staat. En ik weet ook dat de concurrentie groot zal, dat ik moet vechten voor mijn plaatsje. Klopt, er vindt momenteel een leegloop plaats bij Lienden, maar neem van mij aan dat ze daar straks heus weer een representatieve selectie hebben staan. Met minder jongens die een rijk BVO-verleden hebben. De nieuwe focus ligt op een grotere regionale uitstraling. Ik pas in dat plaatje, ja. Via het pontje ben ik in iets meer dan een halfuur in Lienden…”

Vooralsnog zet zijn auto tot juni koers richting Rosmalen. “Ik wil er graag nog iets moois van maken. En dat kan. Ik ben nu weer fit en als ploeg weten we wat ons te wachten staat. Een plaats in het linkerrijtje is zeker haalbaar en als je het mij vraagt is een top vijf klassering zelfs reëel.” De Groot (24) heeft tot dusver zeven goals achter zijn naam, waarvan hij er echter zes maakte in de eerste twee duels. “Tien doelpunten wordt mijn persoonlijk streven. Minimaal.” Ongeacht het systeem….

Be Sociable, Share!