‘Deze kans moest ik grijpen’

Een echt spits is Jeroen van Leijsen niet. Het aantal goals voorzien van zijn handtekening is echter aanzienlijk. Deze jaargang staat de competitieteller alweer op dertien. Of het genoeg is om TSC Oosterhout dit seizoen wederom aan een kampioenschap te helpen, lijkt op dit moment hoogst twijfelachtig. “Misschien dat we via een periodetitel nog iets kunnen forceren”, zegt de 21-jarige nummer tien met de kraker tegen concurrent Terneuzen voor de deur. Hoe dan ook, vanaf de zomer voetbalt Van Leijsen sowieso minimaal in de hoofdklasse. Deze week werd hij na Sander de Bont namelijk gepresenteerd als tweede aankoop van Baronie. “Twee gesprekken en we waren er uit. Deze kans moest ik grijpen.”

Eigenlijk ook een beetje opgelucht ontving de kersverse aanwinst van de Bredase Topklasser de reacties vanuit het TSC-kamp. “Die waren allemaal positief. Ze gunnen me deze overgang. Van de voorzitter tot aan de trainer van de F-pupillen. Dit had ik niet verwacht”, refereert Van Leijsen aan in ieder geval zijn wetenschap dat TSC een belangrijke pion op weg naar herovering van het verloren terrein gaat kwijtraken. “Ik wist dat Jacques Sweres mij een paar keer heeft bekeken en dat Baronie mij zou gaan bellen. In het verleden was er al vaker interesse, maar voor een eersteklasser zou ik TSC nooit ingeruild hebben. Maar goed, dat telefoontje kwam en na een prima eerste gesprek is het maandag rond gekomen. Met de financiën heeft mijn besluit niets te maken. Ik kies puur voor de sportieve verbetering.”

En daarmee is er toch nog enige compensatie op sportief vlak voor de Oosterhouter. Toen hij als A-junior bij Willem II niet in staat bleek de laatste stap te zetten, was dat meer dan een simpel gegeven voor Van Leijsen. “Een serieuze tik op dat moment. In mijn achterhoofd heb ik het verlangen om hogerop te komen echter nooit volledig van mijn schijf gewist. Je kunt mij inderdaad wel als een laatbloeier omschrijven. Voor mijn gevoel heb ik mijn persoonlijke top nog lang niet bereikt. Er ligt straks een mooie uitdaging om dat in daden te vertalen”, verzekert de student aan de SPECO in Tilburg.

Be Sociable, Share!