‘Deurne weet wat het wil’

De uitvoering van het positiespel zal beter moeten, maar dat deed geen afbreuk aan de voldoening die Mark van Sonsbeek met Deurne overhield aan de eerste drie punten van het seizoen. “Wij weten met Deurne wat we willen, zitten op één lijn. Wat? Het besef dat we het als groep moeten doen. Als dat niet het geval is, kunnen wij namelijk van iedereen verliezen.”

Vooral het moeilijkste onderdeel van het voetbal, het spel in balbezit, is bij Deurne een aandachtspunt. “Nu is het vaak te gehaast. De spelers weten ook nog niet hoe zich soms moeten opstellen. Dat heeft ook met gevoel en vertrouwen te maken. Gevolg van een en ander is dat we te vaak en te snel de lange bal hanteren”, weet Van Sonsbeek, die over het verdedigende aspect minder klagen heeft. “Tegen Meerssen hebben we weinig kansen weggegeven. De organisatie bij balverlies is over het algemeen prima.”

Arbeid zonder bal

In dat opzicht is het voor de coach lekker dat hij over een speler als Maarten Vos kan beschikken. De van DESK overgekomen aanvaller is niet te beroerd om arbeid zonder bal te leveren. Misschien zelfs iets teveel, want Van Sonsbeek zegt dat Vos voor het doel van de tegenstander meer overzicht moet krijgen en ook wel wat resoluter mag worden. Het één zou dus verband kunnen houden met het ander. Hoe dan ook, het trio Vos, Tulmans (foto) en Kuijpers bindt handen en stelt de trainer in staat om met drie spitsen te voetballen. “Dat systeem biedt het meeste houvast, zeker als je er de mensen voor hebt.”

Gesterkt door de winst reist Deurne zondag naar Nuenen. “Ik begreep dat zij in Dongen onterecht verloren en dat zegt wel iets tegen een elftal van dat kaliber. Nuenen heeft een team met veel jongens die over een BVO-achtergrond beschikken. Nuenen zou straks zomaar een ploeg kunnen worden die bovenin gaat meedraaien. Wederom een lastige klant, maar ik ga er vanuit dat wij dat ook voor hen zijn.”

Be Sociable, Share!