DESK zet spelers op straat

foto Jan in 't Groen

DESK heeft deze week drie spelers per direct de wacht aangezegd. Jaouad Chraou, Sjack van Rijsbergen en Jamie Pennings zijn niet meer welkom bij de hoofdklasser die op degraderen staat. Chraou en Van Rijsbergen zijn het niet eens met het ontslag en hebben een advocaat ingeschakeld. Pennings voetbalde zonder arbeidsovereenkomst bij DESK.

Chraou zegt met stomheid geslagen te zijn door de handelswijze van DESK. “In de brief die ik kreeg stond dat ik wat betreft de invulling van mijn plichten tekort ben geschoten. Kort na de winterstop heb ik inderdaad een week niets van me laten horen, maar toen was ik geblesseerd. Dat was bekend op de club. Voor het feit dat ik toen niet bereikbaar was, heb ik mijn excuses aangeboden. Dat had overigens een reden. Ik zat toen in een heel drukke periode met mijn werk en studie in Rotterdam. Ik wist dat dit mogelijkerwijs eraan zat te komen en daarom gaf ik al voor de winterstop aan dat het beter was om te stoppen bij DESK. Maar de leiding vroeg me expliciet te blijven, want ze hadden me nodig.”

Wandelgangen

Dat kreeg Chraou naar eigen zeggen onlangs ook te horen toen het komende seizoen ter sprake kwam. “Ik was een vaste waarde en ze wilden dat ik verlengde. Ik besloot echter te kiezen voor mijn leven in Rotterdam, het was op lange termijn gewoonweg niet meer te combineren.” De momenteel geblesseerde topscorer van DESK meldde zich zondag volgens afspraak bij DESK voor de wedstrijd tegen Baronie. “In de wandelgangen had ik al iets vernomen, maar na dit duel werd ik er daadwerkelijk mee geconfronteerd. Mij werd verzocht per direct mijn spullen te pakken. Ik was niet meer welkom. Maandag ontving ik de bewuste brief. Aangezien ik dit seizoen door die spierscheuring in mijn bovenbeen niet meer in actie kan komen, denkt de club door deze handelswijze geld te besparen, vermoed ik. Ik kan geen andere redenen bedenken dan het allang afgesloten voorval begin dit jaar. Ik wil het er echter niet bij laten zitten en heb er daarom samen met Van Rijsbergen een advocaat opgezet”, zegt Chraou, die in de Schiebroekse eersteklasser Neptunus overigens een nieuwe club voor volgend seizoen heeft gevonden.

Absentielijst

Namens de leiding van de club geeft René de Man zijn visie op het verhaal. “Per persoon zijn het op zich staande gevallen, maar ze gaan allen over niet het nakomen van afspraken. Pennings heeft geen contract, maar die andere twee wel. Een contract houdt rechten in, maar ook plichten. En daarin zijn zij in gebreke gebleven. Zonder al teveel in details te treden, wil ik wel zeggen dat wij bijvoorbeeld beschikken over een nauwkeurig bijgehouden absentielijst. Ik kan nog enigszins begrip opbrengen voor het feit dat zij teleurgesteld zijn. Je ziet dit soort maatregelen niet vaak in het amateurvoetbal, voor ons is dit ook de eerste keer. Maar wij doen dit niet zomaar. Ik ga ervan uit dat deze jongens dadelijk in alle redelijkheid het vermogen hebben om in de spiegel kijken. En nee, met kostenbesparingen hebben deze maatregelen niets te maken.”

Be Sociable, Share!