DESK verwelkomt verloren zoon

Zelf is hij een speler die het moet hebben van zijn inzicht en techniek. Imdat Solmaz heeft de drang zijn ervaringen te delen met talentvolle voetballers. Dat, in combinatie met voetballen op een behoorlijk niveau, gaat de Tilburger straks in de praktijk brengen bij DESK. “Verassend? Ik ben altijd contact blijven houden met Ad van Seeters. Wij denken vaak hetzelfde over voetbal. Ik heb de indruk dat ze bij DESK blij zijn met mijn terugkeer. Andersom ik ook.”

Ongeveer een jaar geleden kwamen DESK en Solmaz niet tot overeenstemming en kondigde de spelmaker zijn vertrek aan. Solmaz achtte de selectie niet sterk en breed genoeg en voorzag een moeizaam seizoen in de Hoofdklasse. Een blik op de huidige ranglijst toont zijn gelijk aan. “Ik weet dat de kans heel groot is dat DESK straks in de eerste klasse voetbalt. Het totale pakket heeft echter de doorslag gegeven om toch voor deze club te kiezen. In welke vorm is nog niet ingevuld, maar ik ga straks hoe dan ook aan de slag met de talenten van DESK door alle geledingen van de vereniging.”

Eerste klasse

Eerzuchtig is Solmaz nog altijd, maar aan de andere kant is het besef daar dat hem niet het eeuwige voetballeven gegund is. “Ervan uit gaande dat DESK het dit jaar niet redt, speel ik volgend seizoen weer in die eerste klasse. Ik verwacht daar in speltechnisch opzicht niet meer van dan ik nu met Schijndel gewend ben. Eén voordeeltje misschien: het reizen wordt minder, ha ha. Het is zeker niet de bedoeling dat ik ga afbouwen. Als ik ergens in stap, wil ik winnen. Maar in deze fase moet ik ook investeren in mijn toekomst, zoals ik straks ook verwacht dat de betere voetballers tijd en energie in zichzelf zullen steken. Met meer aandacht voor het individu denk ik door het geven van techniektrainingen een bijdrage te leveren aan het omhoog krikken van het niveau. Ik denk dat op dit vlak veel winst te halen is.”

Be Sociable, Share!