‘Denk dat Anton niet blijft’

Anton Janssen beseft dat hij Gemert niet tot maart kan laten wachten op een beslissing. De kans dat de coach na dit seizoen nog aan het roer staat bij de lijstaanvoerder in de Hoofdklasse B lijkt echter afgenomen. Dat hij met NEC in gesprek is over een functie was al bekend. Sinds kort zijn daar andere geïnteresseerde verenigingen uit de betaalde sector bijgekomen. “Maar ik beschouw Gemert nog steeds als een serieuze optie.”

Technisch manager Tonnie Beekmans van Gemert ziet Janssen maar al te graag blijven, maar is zich inmiddels al daadwerkelijk aan het oriënteren op de trainersmarkt. “De spoeling is dunner geworden. Maar goed, dat is het risico dat we bewust genomen hebben. De communicatie met Anton is heel open. Wij waarderen hem zeer en hij ons ook. Maar nu zich naast NEC ook andere BVO’s gemeld hebben voor Anton, denk ik dat hij niet voor ons kiest.”

Den Bosch en Oss

De man in kwestie zelf geeft Gemert meer kans. “Ik ben er nog niet uit. Het gevoel en de uitdaging die er ligt zijn belangrijk voor mij. Gemert voldoet aan beide criteria. Straks vermoedelijk in de Topklasse, prima spelersgroep, mooie vereniging. Nogmaals, ik weet het nog niet.” FC Den Bosch, FC Oss (via NEC)? “Op namen van clubs ga ik niet in. Ik kan en wil er verder niets over zeggen. Een termijn geef ik je ook niet, maar dat de beslissing niet te lang meer kan duren, is duidelijk”, reageerde Janssen. Fred van der Hoorn ontkende niet dat  Janssen kandidaat is bij FC Den Bosch, maar vooralsnog niet meer dan één van de kandidaten uit een omvangrijke lijst met gegadigden. Namens FC Oss verzekert Mischa Rook dat er niet gesproken is met Janssen. “Het samenwerkingsverband met NEC wordt binnenkort geëvalueerd. Gaan we dat afbouwen of juist intensiveren? Pas als die vragen beantwoord zijn en de plannen ingevuld, gaan we verder met volgende stappen.”

Be Sociable, Share!