Den Bosch heeft een tweede ‘Blauwe’

foto Thijs Meeuwsen

Toen bekend werd dat de wegen van JVC Cuijk en Bart Tinus gingen scheiden, meldde Spakenburg zich terstond bij de 26-jarige doelman uit Den Bosch. “Zij volgden mij vorig jaar al. In het duel met UNA hebben ze me nogmaals bekeken, spraken nadien en nu is het een feit. Ik ga voor Spakenburg spelen! De absolute top!”

Sven Taberima is alweer een flinke tijd de eerste keus onder de lat van de zaterdagtopklasser, maar dat is vanaf komende zomer geen zekerheid meer. “Spakenburg wil nog verder professionaliseren en het is de bedoeling dat alle posities dubbel bezet worden met kwalitatief min of meer gelijkwaardige spelers. Ik ga dus mijn kansen krijgen. Ik heb altijd gezegd dat ik een concurrentiestrijd niet uit de weg ga. Maar dan moet het gevoel wel goed zijn. En dat is nu het geval. Ik ben hier heel blij mee. We praten wel over het allerhoogste amateurniveau.”

Derby

Het uur enkele reistijd – en dat viermaal per week – richting het vissersdorp neemt Tinus voor lief. “Ik moet ook zeggen dat ik zonder de medewerking van mijn baas nooit voor Spakenburg had kunnen kiezen. Als autoverkoper werk ik normaal op zaterdag en dat kan straks natuurlijk niet. Maar we hebben het hele verhaal op elkaar kunnen afstemmen”, aldus Tinus, die na de rondleiding over het complex enthousiaster werd dan hij al was. “Spakenburg ademt voetbal. De faciliteiten zijn van profniveau. Ik heb weleens een derby met IJsselmeervogels bezocht. Vond ik langs de kant al indrukwekkend. En straks loop ik daar op het veld tussen”, heeft de tweede Bossche ‘Blauwe’ nu al voorpret.

Be Sociable, Share!