Deja vu, maar dan anders

foto Jeffrey Oomens

Vorig jaar reikte Blauw Geel’38/OW tot de finale van de nacompetitie, waarin FC Hilversum uiteindelijk te sterk bleek. Twaalf maanden later gaat de hoofdklasser uit Veghel volgens Alexander Mols opnieuw voor de eindstrijd, met UNA/Brinvast als mogelijke opponent. Daartoe moeten echter eerst wat hindernissen genomen worden. Te beginnen met EHC, zaterdag of zondag in Hoensbroek.

In verband met een toernooi aldaar op zondag kan het duel in ieder geval niet op het oorspronkelijke tijdstip van 14.30 uur plaatsvinden. Over de alternatieven waren beide clubs in gesprek en inmiddels is 16.30 het nieuwe aftraptijdstip geworden. “Ja, je mag EHC wel een Angstgegner noemen. Zij zakken graag in en loeren op de counter. Dat is lastig te bestrijden. Hoewel we ze een jaar geleden in de play-offs trouwens wel versloegen. Maar hoe dan ook, het gevoel is nu anders. Met Blauw Geel zitten wij in een sterke fase. Dat was vorig jaar ook, toen hadden we echter die degradatiestress. Nu is de insteek anders, we zijn bijvoorbeeld niet zomaar als tweede geëindigd. Alles klopt, het loopt als een trein.”

Gesthuizen

Ook met de topscorer zelf. Hij finishte op negentien doelpunten. “Waarvan negen in de laatste vier wedstrijden. Na de winterstop zijn we iets anders gaan spelen en in dat systeem heb ik persoonlijk iets meer vrijheid en ruimte. Met al die lopende spelers om me heen is het heerlijk voetballen. Waar dit toe leidt? Geen idee. Ik bedoel, die Topklasse is geen doel op zich voor de club. Maar als we er kunnen komen, zullen we dat niet nalaten. Nee, voor mij heeft zich geen club gemeld. Is ook niet erg, want ik had sowieso al besloten te blijven. Zoals bijna iedereen blijft. Als Blauw Geel hoofdklasser blijft, spelen we volgend seizoen om de bovenste plaatsen. Die druk mogen we onszelf wel opleggen. Als team en individueel zijn we aantoonbaar beter geworden.” Over de rol van de trainer daarin is Mols helder. “Francois Gesthuizen is echt een prima man, op en naast het veld. Heel toegankelijk en met veel verstand van het spelletje. En met zijn enthousiasme is hij in staat ons steeds weer te prikkelen.”

Be Sociable, Share!