De Wit hamert op geloof

Harjan de Wit SomerenMet afstand is Someren niet alleen de minst scorende ploeg (7 goals) van alle Brabantse topamateurs tot en met de eerste klasse, maar ook van alle niveaugenoten der zondag- en zaterdaghoofdklassers. Niet verbazingwekkend derhalve dat coach Harjan de Wit het gebrek aan scorend vermogen opvoert als hèt manco én voornaamste verbeterpunt. “Het vergaren van de doelkansen op zich is het probleem niet.”

Bij het afdraaien van de film over de eerste seizoenshelft kwam De Wit tot de conclusie dat zijn team eigenlijk maar één keer kansloos is geweest. “Tegen UNA gingen we er kansloos met 3-0 af. Verreweg de beste ploeg ook die ik tot nu toe gezien heb. Als je alleen al de laatste duels van ons nabeschouwt, mag je stellen dat wij ons met slechts ’n enkel puntje tekort hebben gedaan. Dat hadden er in alle objectiviteit ook 4 of 5 kunnen zijn. Maar dan hadden we op de juiste momenten wel moeten scoren”, zegt de trainer uit Valkenswaard, die deze week een mondeling akkoord bereikte met het bestuur van Someren voor een derde seizoen.

Megaklus

“Op welk niveau dat dan is, zien we tegen die tijd wel. Niemand raakt in de war bij Someren als we volgend seizoen in de eerste klasse zouden voetballen. Op voorhand wisten we dat handhaving in de Hoofdklasse een megaklus zou worden. Dat blijkt tot dusver ook. Maar dat wil niet zeggen dat wij de handdoek gooien. Integendeel zelfs. Dat het zwaar zal worden, is duidelijk. Maar niet onmogelijk. Positief denken is het motto. Net als blijven spelen vanuit een strakke organisatie en knokken met z’n allen. Wat dat betreft heb ik trouwens geen zorgen. Someren is een fijne vereniging met fijne mensen en heeft een prima groep spelers om mee te werken. Dat zal niet veranderen”, verzekert de coach, die dit weekend met de selectie een minitrainingskamp belegt bij Loon op Zand.

“In het kader van de teambuilding, ja. Zoals ze dat elk jaar doen bij deze club. Dinsdag voetballen we een oefenpot tegen het Belgische Lutlommel en dan moeten we er volgende week staan tegen Schijndel. Eén van de veertien competitieduels die ons nog te wachten staan. Zoals ik al zei, het wordt lastig. Daar hoef je niet geheimzinnig over te doen. Maar het kan dadelijk ook eens onze kant opvallen. Die momenten zijn er al geweest en zullen ook blijven komen. Als we daarin ook maar daadwerkelijk blijven geloven…..”

Be Sociable, Share!