De teringventjes

foto KozakkenBoys.nl

Frenk Schaap kan het zich heel goed voorstellen dat tegenstanders het niet prettig vinden om tegen Nivo Sparta te voetballen. Het besef van ‘wij zijn klein en zij zijn groot’ zit er goed in bij de Bommelaren, maar het aparte is dat zij daar juist hun kracht – en voordeel – uit halen. “Acht man achter de bal en twee teringventjes voorin. Nivo Sparta kan het op deze manier elke ploeg lastig maken”, verzekerde Frenk Schaap na de 2-2 tegen Kozakken Boys.

Een wedstrijd die de grote buur uit Werkendam natuurlijk gewoon drie punten had moeten opleveren en – naar later bleek – de koppositie in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal. “We zijn een puntje ingelopen”, lachte Michel Langerak cynisch. Met kromme tenen had hij de verrichtingen van zijn ploeg naar eigen zeggen gadegeslagen. “Dit gelijkspel riepen we als het ware zelf over ons af. Maar nee, van nonchalance of gemakzucht was volgens de coach der Kozakken geen sprake. Dat een handvol dikke kansen verprutst werd, schaarde Langerak eerder onder de noemer overconcentratie. “Een ongrijpbaar iets. De mysterieuze krachten in de sport, ja.” Dat Nivo Sparta in de slotfase toch nog op 2-2 kwam, had Langerak voelen aankomen. Dat de knik van Toby Mulder in de ultieme slotfase nog fabuleus gepareerd werd door doelman Jeffrey van der Loo van de thuisclub paste ook in die gedachtegang. Het was niet de dag van zijn ploeg.

Geduld

En dus haast automatisch wel die van Nivo Sparta. Het punt werd gevierd als een overwinning. “Dit is zo’n hecht team. We gaan voor elkaar door het vuur. In deze afdeling is dat ook wat we nodig hebben. Elke tegenstander moet het een ramp vinden om tegen ons te voetballen. Weinig ondersteuning voorin? Het een het met het ander te maken. Wij kunnen niet verder vooruit spelen, want dan worden we afgeslacht. Ik voel me lekker voorin, samen met Niels den Haan. Een goeie speler en lastig voor de tegenstander”, zei de maker van de 2-2 over die van de 1-1. En zelf trouwens ook een voetballer met mogelijkheden. “Je weet nooit hoe het loopt, maar normaal gesproken moet ik gezien mijn 21 jaar nog even geduld hebben. Hier bij Nivo blijven, zeker als we ons handhaven. Het is beter om ergens binnen te komen als je naam iets meer gevestigd is.”

Be Sociable, Share!