De regisseur en de regie

foto Robert Janzen

foto Robert Janzen

Dat de buitenwacht UDI’19/Beter Bed als een of misschien wel als de titelkandidaat beschouwt, ziet Randy Hofmeijer niet als een last. “Wij willen zelf voor een plaats in de top drie gaan, maar van het grote moeten is geen sprake”, vat de nieuwe aanvoerder van de Udense hoofdmacht de gemoedstoestand samen. De wisselvallige voorbereiding die UDI draaide inclusief bekereliminatie is wat dat aangaat al ’n vingerwijzing. “Wat we wel moeten is zorgen dat we zelf de regie van een wedstrijd kunnen bepalen.”

Dik een maand is Hofmeijer inmiddels terug op het oude nest. “In de acht jaar die ik bij JVC Cuijk ben geweest is er heel veel vernieuwd bij UDI en dan met name binnen en rondom de selectie. Logisch. Maar in de kantine zie ik nog steeds veelal dezelfde gezichten.” Geen issue, met andere woorden. En dat is eveneens logisch, want Hofmeijer en de overige nestgangers plus Bart van Schijndel en Rob Zegers zijn toch vooral gekomen met één vastomlijnde missie.

“Met UDI meedoen om de prijzen, ja. Uiteindelijk willen we daar met z’n allen naar toe. Alleen is dat niet iets wat je zomaar even doet. We zitten nu nog in een fase waarin het wennen is aan elkaar. Of beter, dat de rest moet wennen aan ons nieuwkomers, veelal spelers op de as. Wat me tot nu toe het meest is opgevallen, is het gebrek aan onderlinge coaching. Daar werken we dus gericht aan. Met als hoofddoel dat UDI de regie over de wedstrijden zelf in handen kan nemen. Dat we als team inderdaad bewuster bezig zijn met een wedstrijd. Handelen naar gelang de situatie. Als je bijvoorbeeld merkt dat er vijf minuten voor tijd niet meer dan ’n puntje in zit, dan ook zorgen dat je in ieder geval nooit meer een goal om de oren krijgt. Zonder dat de trainer het bij wijze van spreken allemaal moet voorkauwen. Voor zover dat al kan gedurende een wedstrijd.”

Zakelijker

Bas Gösgens, de man in kwestie, verlangt van de ervaren aanwinsten ook een hogere kwaliteit van het trainingsniveau. “Want op het trainingsveld leg je de basis. Zorg dat de jongeren zich aan jullie kunnen optrekken, zei hij.” Dat proces is in volle gang en verloopt zoals te doen gebruikelijk. “De vertaling vindt altijd plaats naar de wedstrijden en die zijn tot dusver wisselvallig. Tegen UNA vond ik ons prima spelen, maar we hebben ook momenten gekend die er absoluut uit moeten als je een rol van betekenis wilt spelen. Dan moet het allemaal wat zakelijker. Nee, dat is niet saai. En dat zou ik ook niet willen. Je moet wel plezier hebben en houden in hetgeen je doet”,verzekert Hofmeijer.

Die dinsdag met lichte hamstringklachten uit voorzorg langs de kant bleef in het bekerduel met TEC, maar in Nuenen op zeker aan de aftrap verschijnt. “Ik verwacht dat we iedereen aan boord hebben en we zodoende in de beoogde basisformatie kunnen beginnen. Over Nuenen weet ik niet meer dan de dingen die iedereen heeft kunnen lezen. Moeilijk in te schatten hoe zij er uiteindelijk voor staan. Is eigenlijk ook niet zo relevant, we moeten vooral naar onszelf kijken.”

Be Sociable, Share!