De laatste horde

foto Wim Verhoeven

Naar schatting zeven- tot achthonderd fans zullen Kozakken Boys zaterdag richting Topklasse proberen te stuwen. Nog één keer winnen en het summum der amateurvoetballers is bereikt. Maar ja, zo zal tegenstander Ter Leede ook denken. “Een goed georganiseerde, voetballende ploeg, is ons verteld. En dat zijn wij ook. Het wordt dus echt een fifty-fifty verhaal”, voorspelt Bob Huijbregts.

Het is overigens de vraag of de verdediger vanaf het begin aan de aftrap verschijnt. De laatste maand is het namelijk niet meer vanzelfsprekend dat hij in de basis staat. “Ben er door blessures even uit geweest en als de vervangers het vervolgens goed doen, kun je er naast komen te staan. Niet leuk, maar ik begrijp het wel. Het is aan mij om mezelf weer in het elftal te knokken.”

Een ideale speler om in je team te hebben, die Huijbregts. “Voetbal is een teamsport en je kunt het nooit met enkel elf spelers doen. Klinkt misschien afgezaagd, maar zo is het wel. Kozakken Boys is belangrijk, niet Bob Huijbregts”, zegt de bijna 32-jarige mandekker, die populair is onder de Werkendamse supporters. “Hoewel ik voor mezelf een heel ander lijstje in gedachten had, ben ik gekozen tot Speler van het Jaar. Die waardering streelt me. Ik ken mijn eigen kwaliteiten. Ben een karakterspeler, bal afpakken en inleveren bij iemand met dezelfde kleur. En als de situatie zich daarvoor leent, kan ook ik heus een lange pass geven.”

Adrenaline

Basis of niet, als coach Michel Langerak een beroep op hem doet zal hij er staan, verzekert Huijbregts. Die zich op voorhand al verheugd op de ambiance in Capelle. “Als we het niet redden, weet ik nu al dat ik heel ziek zal zijn met zoveel adrenaline in mijn lijf. Natuurlijk, het besef zal uiteindelijk wel doordringen dat Kozakken Boys ook in dat geval mag terugkijken op een prachtig seizoen. Maar daar wil ik even niet aan denken. De kansen zijn gelijk, maar van een negatief scenario ga ik niet uit. Iedereen is fit en beschikbaar en het vertrouwen is groot. We kunnen die Topklasse momenteel bij wijze van spreken aanraken, zijn zo dichtbij…”

Be Sociable, Share!