De geelblauwe berg

foto Jan in 't Groen

“Kippenvel.” In één woord vat Ad van Seeters het moment samen waarop de scheidsrechter het duel tussen Baronie en DESK naar de voltooid verleden tijd floot en op het scorebord de cijfers 2 en 3 oplichtten. De eerste overwinning van het seizoen voor de Kaatsheuvelaren zorgde voor een giga ontlading. “Dit hadden we zo nodig.”

Uitgerekend op het terrein waar hij als coach grote successen vierde, bewerkstelligde DESK de eerste aanzet tot een ommekeer. “Na de 2-1 van Baronie hebben we een paar keer gezwijnd, zo reëel moet je zijn. Maar van een gestolen overwinning was geen sprake, vind ik. Van de vijf à zes kansen hebben we er drie gemaakt, dat is dit seizoen weleens anders geweest. Daarnaast waren we vanaf de start superscherp, zeker in het hedendaagse voetbal een absoluut vereiste.”

Een aantal positionele omzettingen die ertoe leidden dat DESK met een ruit op het middenveld speelde met Jaouad Chraou en Jamie Pennings als speerpunten voorin, pakte goed uit. Met name Chraou voelde zich in zijn element. “Hij vocht talloze loopduels uit met zijn directe tegenstander Jamie Kankam. Ook dat is inherent aan het voetbal anno 2011. Waar je vroeger als voorhoedespeler je mannetje kon laten lopen, want dat werd achter met doorschuiven en doorcoachen wel opgevangen, moet je nu volle bak op en neer. Kijk maar wie de langste adem heeft, zei ik tegen Jaouad.”

Vervolg

Die had uiteindelijk de van Dongen overgekomen aanvaller. Hij was het die de 0-1 scoorde en in de slotfase de 2-3 achter doelman Guido Van Sant schoot. “Er vormde zich na afloop een grote geelblauwe berg. Een signaal dat het met de homogeniteit goed zat en zit. Inderdaad, nu wordt het zaak hier een vervolg aan te geven. Door het uitblijven van de resultaten was het vertrouwen zodanig geslonken dat spelers bij zichzelf dachten dat ze er geen hout meer van konden. Wat natuurlijk niet zo is. Een prima ploeg als Baronie verslaan is een prestatie van formaat. En moet de opmaat vormen naar meer. Dat zit er echt in met deze groep.”

foto Jan in 't Groen

Be Sociable, Share!