De drive van Pinckers

Hij zegt er zeven jaar met plezier gespeeld te hebben, maar ook dat het boek Blauw Geel’38/OW inmiddels gesloten is. Zaterdagavond speelt Jurgen Pinckers met De Valk tegen zijn oude club. “Wij gaan steeds beter spelen en ben ervan overtuigd dat De Valk in de Hoofdklasse blijft. Misschien dat we incidenteel een topploeg kunnen verrassen. Zoals Blauw Geel, ja.”

Het verbaast de 40-jarige doelman uit Valkenswaard niet echt, dat Blauw Geel aan een sterke reeks bezig is en het predicaat ‘topploeg’ met zich meedraagt. “Het tweede elftal herbergde al een tijd een flink aantal goede spelers en die hebben nu de kans gekregen en gegrepen, zoals ik het van een afstand bekijk. Daar zit veel kwaliteit. Met de keeperstrainer heb ik wekelijks contact per sms over de wederzijdse uitslagen, maar meer niet. Al verwacht ik de komende dagen eigenlijk wel wat berichtjes uit Veghel”, lacht Pinckers, voor wie zijn sportieve cirkel rond lijkt na de terugkeer op het Valkennest.

Geestelijk

“Ik ben hier ooit begonnen en zal er straks vermoedelijk ook afsluiten. Dat moment nadert mijns inziens nog niet. De drive is er nog steeds, daar begint het allemaal mee. Ik voel me bovendien fit en zorg er binnen mijn mogelijkheden voor dat ik dat blijft. Ik drink heus mijn pilsje, maar alleen als het kan. Gelukkig ben ik altijd gevrijwaard gebleven van zware blessures. Keepen is toch vooral een geestelijke aangelegenheid. De fysieke arbeid lever je vooral gedurende de trainingen. Tijdens de wedstrijd moet je er staan bij een paar momenten. Niet te vergelijken met de fysieke inspanningen die een speler dient te  verrichten.”

Van den Dungen

De 22 goals die hij tot dusver te slikken kreeg, zijn volgens Pinckers niet meer dan een aandachtspunt. “Daarbij zitten twee keer vier doelpunten, dat tikt aan. Per saldo gaat het natuurlijk om de teamprestaties. Aanvankelijk kenden we opstartproblemen, logisch gezien het aantal nieuwe en vooral jonge spelers die we erbij kregen. Bovendien was het programma in het begin pittig. Maar de progressie is inmiddels zichtbaar, niet alleen in de resultaten. Ja, Ruud van den Dungen is heel goed bezig. Ik kende hem natuurlijk al wel, maar nu ik met hem samen speel, zie je pas echt hoe goed hij is. Die kan het niveau van de Topklasse aan. Minstens.”

foto Roos Knijnenburg

Be Sociable, Share!