De Boys in Albir (3)

KB in Albir5

De selectie van topklasser Kozakken Boys verblijft van 4 tot 8 januari voor de tweede achtereenvolgende keer in het Spaanse Albir voor een trainingskamp. Albir ligt op tien minuten van Benidorm en drie kwartier van vliegveld Alicante. Middenvelder Leon Bot toont zich bereid dagelijks over het wel en wee van de Boys te berichten….

‘Maandag was het weer tijd voor het serieuze werk. Al om 7.00 uur stonden we naast ons bed omdat er twee uur later alweer getraind moest worden. In de middag gevolg door de wedstrijd tegen SJC. Het grootste gedeelte van de training werd net zoals zaterdag in twee aparte groepen afgewerkt.

De wedstrijd tegen SJC werd goed begonnen. De kansen stapelden zich vooral in het eerste half uur op. Daarna werd het aan onze kant wat slordiger en verscheen SJC ook een aantal keren gevaarlijk voor Mirco Bovo. Toch werd het ondanks alle wederzijdse kansen een eerste helft zonder doelpunten.

In de tweede helft werd er beter met de mogelijkheden omgesprongen. Bij de 1-0 leverde Richie Basoski een voorzet af bij Arif Irilmazbilek, die de bal in één keer op de pantoffel nam. De 2-0 maakte Basoski zelf. Daarna rondden Ismail Yildirim (op aangeven van Arda Havar) en Sjoerd van der Waal mooie aanvallen af. Uiteindelijk een redelijke wedstrijd van onze kant waarin geprobeerd is de punten waar de afgelopen dagen op getraind is uit te voeren.

Dhr. Barten

Na afloop van de wedstrijd wilde onze trouwe supporter dhr. Barten de selectie laten zien hoe strafschoppen genomen moeten worden en ging een weddenschap aan met de keepers. Ondanks dat het tien jaar geleden was dat hij gevoetbald had, gingen er ook tot zijn eigen verbazing toch vier van de vijf strafschoppen in. Opstelling Kozakken Boys: Bovo; Jakoba, Lock, Mulder, Hammouti; Bot, Havar, Van der Waal; Basoski, Irilmazbilek, Yildirim.

Vandaag, dinsdag, wordt het trainingskamp afgesloten met een strandwandeling en zijn we de rest van de middag vrij. Ongetwijfeld gaan we dan nog een paar uurtjes genieten van de zon. Als we de berichten uit Nederland moeten geloven, gaan we die na dinsdag voorlopig even niet meer zien..

Hoe dan ook een geslaagd trainingskamp, dat hopelijk de basis gaat leggen voor een succesvolle tweede seizoenshelft.’

KozBoys in Albir

Be Sociable, Share!