De Boys in Albir (2)

De selectie van topklasser Kozakken Boys verblijft van 4 tot 8 januari voor de tweede achtereenvolgende keer in het Spaanse Albir voor een trainingskamp. Albir ligt op tien minuten van Benidorm en drie kwartier van vliegveld Alicante. Middenvelder Leon Bot toont zich bereid dagelijks over het wel en wee van de Boys te berichten….

‘Zaterdagochtend begon de training al om 9.00 uur. Er werd in twee groepen van 11 spelers getraind. De ene helft ging in de middag de wedstrijd spelen tegen GJS en trainde daarom rustig. De rest moest vol aan de bak. Wat pittige loopvormen voor de conditionele prikkel met het oog op zaterdag 12 januari alweer. We willen natuurlijk goed voor de dag komen bij Scheveningen. Maandagochtend wordt dezelfde training afgewerkt maar dan worden de groepen omgedraaid. De groep die zaterdag trainde speelt dus maandag de wedstrijd tegen eersteklasser SJC.

We begonnen sterk tegen GJS. In het eerste half uur overliepen we GJS. Bij rust stonden we daarom al met 3-0 voor door goals van Quincy Allee, Giovanni Klaverweide en Guillermo Zschusschen. Na de rust werd de vermoeidheid, mede oorzaak de felle zon, duidelijk zichtbaar en werd het een meer gelijk opgaande wedstrijd. GJS scoorde via Louis Damen de 3-1. Wij kregen net daarvoor via een strafschop de kans op de 4-0, maar zoals wel vaker dit seizoen was deze niet aan ons besteed. De strafschop van Gwaeron Stout werd gestopt door de keeper. Opstelling KB: Munten; Edson Nunes, Pollemans, Huijbregts, Van Rosmalen; Kemaldar, Morene Freire, Stout; Allee, Zschusschen, Klaverweide.

Stagespeler Luigi Edson Nunes die mee is op trainingskamp speelde de hele wedstrijd als rechts back. Hij gaf de assist bij de goal van Giovanni Klaverweide.

Clown Basoski

Na de wedstrijd was het tijd om ons klaar te gaan maken voor de stapavond. Eerst werd er – inclusief aanwezig bestuur, trainers en begeleiders – afgesproken in een Nederlands café. Diep in de nacht is iedereen elkaar uiteindelijk nog wel tegengekomen in een club in Benidorm…..

Vandaag, zondag, de vrije dag. Iedereen zat op een terrasje op de boulevard bij het Hard Rock Cafe wat te drinken. Zoals eigenlijk altijd op dit soort momenten stal Richie Basoski weer de show met wat acties. Zo had hij bijvoorbeeld op de boulevard even een racefiets van iemand geleend om nog voor zichzelf te kunnen trainen op deze vrije dag…’

Video strafschop: KB in Albir penalty

Be Sociable, Share!