De Bont Schuermans achterna

Sander de Bont OSS'20Sander de Bont voetbalt komend seizoen voor Nivo Sparta, de nieuwe club van Roland Schuermans. Momenteel werken speler en trainer al samen bij OSS’20 en in het verleden bij Dongen. De spits – huidig klassentopscorer in 1D met 11 uit 11 – hoopte op een terugkeer naar Dongen, maar die contacten liepen op niets uit. Volgens De Bont staat zijn vertrek uit Oss los van dat van Schuermans.

“Ik had in eerste instantie de intentie om bij OSS’20 te blijven. Maar de manier van handelen van de clubleiding stond me op een gegeven moment tegen. Er werden ineens allerlei versterkingen gepresenteerd, terwijl met de huidige spelers nog niet gesproken was. Dat vind ik een verkeerde volgorde. Sterker, toen was de lol er snel af bij mij.”

Zijn keuze voor Nivo Sparta was volgens hem geen abc’tje. “Ik heb er goed over nagedacht. En ook een beetje afgewacht wat er in Dongen ging gebeuren. Een hoop mensen daar roept dat ik terug moet komen en dat zou vanwege het mogelijke vertrek van Jeroen Nagel ook niet onlogisch zijn geweest. Helaas kwam er vanuit de leiding weinig tot geen reactie en ik heb geen zin om te smeken, als je begrijpt wat ik bedoel. Dus besloot ik voor Nivo Sparta te kiezen. Ondanks het feit dat ik er financieel ongeveer de helft op achteruitga.”

Kampioenschap

“Qua werk krijg ik het straks een stuk drukker en dan komt het wel lekker uit dat ik maar twee keer hoef te trainen. En het feit dat je op zondag vrij bent is ook okay. Ik stap er volledig blanco in bij Nivo, heb de ploeg bijvoorbeeld nog niet zien spelen. Ze staan nu stijf onderaan in de Hoofdklasse, ja. Ach, ik vertrouw maar op de kwaliteiten van Schuermans dat het straks wel goed gaat komen”, aldus De Bont, die in Oss naar eigen zeggen wil eindigen met een kampioenschap. “Als spelersgroep proberen we ons af te sluiten van het gedoe eromheen. Door het failliet van Dijkse Boys hebben we ineens twee verliespunten meer dan de concurrenten en dat is balen. Maar aan de andere kant ben ik in deze afdeling nog geen beter team dan OSS tegen gekomen en wij hebben nog 13 wedstrijden te spelen. Als we niet teveel met schorsingen en blessures te maken krijgen, zie ik daarom nog volop kansen.”

Be Sociable, Share!