De Bont naar OSS’20

foto Jeffrey Oomens

Sander de Bont gaat Dongen verlaten. Uit een gesprek met coach Arie van der Zouwen leidde de spits af dat zijn situatie volgend seizoen niet veel anders zal zijn dan die nu is. “Ik ben pas 24 en wil voetballen.” Eersteklasser OSS’20 wordt zijn nieuwe club. “Als Roland Schuermans daar geen trainer was geweest, hadden zij waarschijnlijk niet gebeld, nee”, licht hij de hernieuwde samenwerking met de voormalig coach van Dongen toe.

De Bont zegt dat het geen makkelijke beslissing is geweest. “In Dongen voel ik me thuis. Kan hier het best met mijn problemen omgaan, hoewel het met dat issue (lees ‘Het belang van drie punten’) de goede kant op gaat. Nadat ik deze week eerst met het bestuur om tafel zat, ben ik toch weer gaan twijfelen. Maar ja, het bestuur maakt de opstelling niet. Loop al een tijdje te plussen en minnen, heb met heel veel mensen gesproken die me dierbaar zijn. De drang om te voetballen heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. De afstand naar Oss? Die zie ik niet echt als een probleem. In mijn dienstjaren in Zwolle reisde ik ook twee keer per week op en neer naar Dongen.”

Bank

Hij wilde niet wachten op een andere mogelijkheid, bijvoorbeeld op een club dichterbij huis. “Ik ben geen type dat zelf gaat bellen. OSS was de eerste en de enige. Een ambitieuze club met een ambitieuze trainer. Ik ken hem en hij kent mij, we weten wat we aan elkaar hebben. Ja, Zuid 2 betekent ook verre uitwedstrijden. Ik heb begrepen dat er wellicht een mogelijkheid is dat zij straks in Zuid 1 ingedeeld worden. Schijnt dan weer afhankelijk te zijn van wie er degradeert uit de Hoofdklasse. Echt, ik was graag bij Dongen gebleven, maar had geen trek om weer op die bank plaats te nemen. In dat opzicht is OSS in combinatie met Schuermans een prima alternatief.”

Be Sociable, Share!