De bal als vriend

foto Jeffrey Oomens

Twee jaar geleden was Fatih Kamaci al dicht bij een overgang naar FC Den Bosch. Binnenkort gaat het er misschien toch nog van komen. Bemiddeling van Arie Treffers leidde er toe dat de 22-jarige middenvelder van Dongen deze week twee trainingen mag meemaken met de eerste selectie van Den Bosch.  De eerste sessie werkte hij vandaag (dinsdag) af. Van Willem II kan hij ook een uitnodiging verwachten als die club volgend seizoen in de Jupiler League voetbalt. “Geweldig hè”, reageert Kamaci op de stelling dat hij straks wellicht in de gelegenheid van een keuze wordt gesteld.

“Den Bosch wil graag een voetballende speler aan de selectie toevoegen, heb ik begrepen. Inderdaad, dan zijn ze bij mij aan het goede adres.” Kamaci klinkt opgelucht en blij, terwijl er nog niks definitief is. “Dat weet ik, maar ik ben zo blij dat ik deze kansen krijg. Ik heb altijd gezegd dat ik ben blijven dromen van een loopbaan in het betaalde voetbal. Of ik zenuwachtig was? Nee, waarom zou ik? Dit wil ik toch graag? ‘Ga lekker voetballen’, zei trainer Fons Groenendijk. En dat heb ik dat gedaan. Woensdagmorgen nog een keer.”

Volgens Kamaci had Den Bosch hem al in het vizier, maar de verschijning van Arie Treffers op die ene zondag veroorzaakte niet alleen flink wat reuring in algemene zin. “Treffers zei dat het goed was dat hij me van zo dichtbij had meegemaakt”, refereert Kamaci aan het optreden van zijn inmiddels tot zaakwaarnemer benoemde inval-scheidsrechter. Maandagmiddag werkte Kamaci met Dongen de op last van de KNVB vanwege de niet-fluitgerechtigde Treffers opnieuw vastgestelde tweede helft af van het bewuste duel met Juliana’31. Dongen bouwde de 2-1 uit naar 3-1 en klopt inmiddels nadrukkelijk op de deur van de nacompetitie. “Nog drie keer knallen en dan zien we wel waar we staan”, is de rasvoetballer uit Waalwijk in dat opzicht iets minder zelfverzekerd. Niettemin, het (voetbal)leven lacht Kamaci toe deze dagen.

Be Sociable, Share!