Dark horse …?

foto Robert Janzen

Vanuit de club zijn de verwachtingen niet extra hoog gespannen na het alleszins geslaagde debuutjaar in de Topklasse. Met een plaatsje in de bovenste helft van de ranglijst lijkt JVC Cuijk op voorhand tevreden. Valse bescheidenheid? Het raamwerk van het elftal is immers intact gebleven en in de breedte is de concurrentie toegenomen. “Persoonlijk mik ik stiekem op een topvijf-klassering.”

Laat JVC maar schuiven. De nu alweer ruim drie weken durende voorbereiding verloopt redelijk gladjes. Ondanks de soms lange trainingssessies van twee uur per keer is de selectie blessurevrij gebleven en de progressie in de oefenduels inclusief resultaat is okay. “Je moet altijd voorzichtig zijn met conclusies op basis van uitslagen in deze wedstrijden, maar toch. GVVV had ik meen ik eerder Lienden en AFC verslagen en wij wonnen van die club op ons eigen toernooi. Ons sterke spel in de slotfases tot dusver betekent dat wij ook conditioneel in orde zijn.”

Avans-toernooi UDI’19

Met name dat aspect zal straks zwaar doorwegen. Komend weekend (vrijdag UDI’19 en zondag Blauw Geel’38) werkt JVC in Uden nog twee oefenwedstrijden af tijdens het Avans-toernooi – met De Treffers als vierde deelnemer – en daarna kan de ploeg van Jan van Deinsen meteen aan de bak met vanaf 21 augustus vier duels binnen tien dagen, waarvan drie voor de competitie. “Ik heb het gevoel dat wij er klaar voor zijn. Het fundament is blijven staan en zowel voor het middenveld als de voorhoede heeft de trainer de keuze uit vijf spelers voor drie posities. Min of meer spelers die allemaal aan elkaar gewaagd zijn, dus wissels kunnen het team sterker maken.”

Hofmeijer gaat er vanuit dat hij basisspeler is. “Ik heb een goed seizoen gedraaid en de trainer heeft ook uitgesproken dat een ieder in principe op nul begint, maar dat de spelers van vorig seizoen logischerwijs een bepaald krediet hebben opgebouwd. Maar je zult het natuurlijk moeten laten zien, ook ik. De concurrentie is groter geworden en uiteindelijk word je daar als ploeg per saldo sterker van. Laat dat maar aan de trainer over. Ik hoor van de nieuwkomers dat hij nu al meer individueel met hen gesproken heeft, dan hun vorige trainers in een heel seizoen.”

Be Sociable, Share!