‘Dan maak ik ze volgend jaar toch kampioen…’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Met Schijndel was Mark Schenning in gesprek over een eventuele verlenging van zijn contract. Struikelblok daarbij waren echter de afnemende budgettaire mogelijkheden. “Ik wilde graag verder bouwen en de lat hoger leggen. Want ik ben ambitieus.” Het telefoontje uit Zeelst kwam daarom niet bepaald ongelegen. “UNA spreekt haar ambities hardop uit. Daar houd ik van.”

Een jaar geleden gaf UNA/Brinvast nog de voorkeur aan Jurgen Dirkx toen ook Schenning (42) zijn kandidatuur stelde, maar deze keer was het bingo. “Een geschenk uit de hemel? Zo extreem zou ik het niet willen stellen. Ik was wel blij verrast. Het is geen geheim dat UNA een heel mooie club is. Een club met mogelijkheden ook. De Topklasse is daarbij niet heilig, maar wel een doel om naar toe te werken. Als het ze dit seizoen niet lukt? Nou, dan maak ik ze volgend jaar toch kampioen…”

De datum 3 februari valt. “Ik heb er eerlijk gezegd nog niet naar gekeken, maar ik heb een vermoeden. Nou, ik wil dan met Schijndel gewoon winnen van UNA, kan ik je verzekeren. Dat is normaal, he. Ik ben tot de zomer in dienst van Schijndel en bovendien kunnen wij de punten zeker in dat stadium goed gebruiken. Over klassenbehoud met Schijndel ben ik positief gestemd. Dat moet absoluut mogelijk zijn. Al zullen we op zijn tijd onze puntjes moeten blijven pakken, want het zit allemaal heel dicht op elkaar in deze afdeling.”

CBV

“De leiding vond het jammer, maar ze begrepen mijn keuze om verder te kijken. En vanuit mijn perspectief vond ik het enerzijds ook jammer. Schijndel is toch de club die mij in het najaar van 2010 de kans gaf toen ik zonder zat. En ik heb er goed kunnen werken. De keuze voor het nieuwe beleid om de eerste selectie voor driekwart uit Schijndelse jongens te laten bestaan, is te prijzen. En dat zou op termijn misschien ook best op hoofdklassenniveau kunnen. Maar ik wil sneller. Ook wat betreft mijn eigen doorontwikkeling. Ooit wil ik trainer zijn van een club uit het betaalde voetbal. Dan zal ik het diploma Coach Betaald Voetbal nog moeten halen,ja. Gaat te zijner tijd ook gebeuren. Ook al is de markt overvol. Dan heb ik in ieder geval alvast mijn kennis verrijkt. Maar straks eerst UNA”, aldus Schenning, die voor één jaar tekende. “Geen probleem. Als het wederzijds goed zit, komt er vanzelf een vervolg aan.”

Be Sociable, Share!