D-woord spookt in burenruzie

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Geluk bij een ongeluk voor UDI’19, het nieuws dat Mourad Mamaar en Bas van den Berk onlangs voor DESO kozen. “En ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom”, stelt Bas Gosgens desgevraagd. “Jammer, zij kwamen absoluut voor in onze plannen, maar goed: het is hun keuze. Omdat het ‘buitendorpers’ zijn zouden we hun posities ook extern kunnen invullen. Gerede kans dat dit gaat gebeuren, ja. Het lijstje ligt klaar.”

Van Mamaar (foto) kwam de move bij Gosgens niet eens aan als een verrassing. “Ik vermoed dat Bas in het kielzog van Mourad is meegezogen. Wij waren er met hem in principe uit over een verlenging. Met Mamaar wilden we ook verder, maar konden nu geen spijkers met koppen slaan, omdat we nog geen groen licht hadden inzake het budget. En we kunnen niet alvast uitgeven wat we nog niet hebben. Mourad zei dat hij niet tevreden was over de uitkomst van ons gesprek. Tja, ik vroeg hem nog even geduld te hebben, maar blijkbaar kon of wilde hij daar niet op wachten. Maar verder no hard feelings. Dit is de voetballerij, hè.”

Reeks

Waarin toch ook vooral de waan van de dag regeert. En die leert dat de UDI’19 tegen Blauw Geel’38 van zondag meer is dan alleen maar een burenruzie. Maar aan het D-woord wenst Gosgens vanuit Udens perspectief niet eens te denken. Als – toegegeven, een beetje jennend – geopperd wordt dat UDI huidig tweedeklasser DESO volgend seizoen zomaar eens in competitieverband zou kunnen tegenkomen, laat de coach even een stilte vallen. “Jij mag schrijven wat je wilt, maar ik sluit dat op dit moment volledig uit.” De mindere reeks van UDI – in ieder geval wat betreft de resultaten,  3 punten uit de laatste 5 duels – ten spijt. “Tegen Blauw Geel hebben we op de geschorste Joep van Geelkerken na weer de beschikking over een volledige selectie. Dat is de laatste tijd weleens anders geweest.”

Over hoe Blauw Geel aan de aftrap verschijnt zegt Gosgens zich niet druk te maken. Dat wil zeggen: de coach wenst vooral van eigen kracht uit te gaan. “Ik verwacht Blauw Geel in een 4-4-2 opstelling. Mogelijk met andere poppetjes als ik de berichtgevingen moet geloven. Al vraag ik me af waar die dan vandaan moeten komen. Hoe dan ook aan ons de taak om te anticiperen op hun tactiek, als dat bijvoorbeeld verder inzakken zou zijn. In dat geval zullen we vooral geduldig moeten zijn.”

Be Sociable, Share!