Crescendo, vooralsnog…

foto Robert Janzen

Met zijn hoofd zat hij al bij de verlenging. Totdat Mark van Dijk een handvol tellen voor het reguliere einde met een geweldige afstandspegel alsnog het verschil maakte tussen Gemert en VVSB (2-1). Waardoor de thuisclub zich mag opmaken voor de bekerconfrontatie met Vitesse in ronde twee. “Sowieso prachtig om die wedstrijd te mogen spelen”, heeft Bart van Schijndel alvast voorpret.

Tegen die tijd – eind september – heeft Gemert al een aardig beeld hoe de vlag erbij hangt in de Topklasse voor de ploeg van Jan van Dijk. “Deze twee weken hadden we vooraf al aangestipt als zeer belangrijk. We kunnen nu een mooie basis neerzetten voor een goed vervolg. Punten in de beginfase geven altijd een bepaalde rust”, zegt Van Schijndel met het oog op de komende competitieduels binnen acht dagen met achtereenvolgens EVV (uit), JVC Cuijk (woensdag thuis) en HBS (uit).

De eerste drie zijn alvast binnen na de zege op AFC (1-0). “Eén van onze beste wedstrijden tot nu toe. Het enige verwijt was eigenlijk dat we ruimer afstand hadden moeten nemen. We voetballen onder deze trainer in een ander systeem. Meestal vergt zoiets tijd en aanpassing, maar het loopt eigenlijk best al aardig. We spelen nu met twee spitsen en een ruit op het middenveld. Ik ben de voorste man en daarmee dus terug op mijn oorspronkelijke positie. Dat worden veel meters maken, dacht ik aanvankelijk. Maar dat valt mee. We zetten vaak zo hoog mogelijk druk en als je dat goed uitvoert, hoef je per saldo minder te lopen.”

8 t/m 12

Wat wil Gemert eigenlijk dit seizoen? “Handhaving is de doelstelling van de club. Wijzelf mikken op de plaatsen acht tot en met twaalf. Dan ben je hoe dan ook veilig en ergens middenin eindigen staat natuurlijk altijd leuker dan net boven die streep. Jan van Dijk? Een ander type dan Anton Janssen, maar eigenlijk ook weer niet. Hij zegt zelf ook dat hij rustiger is geworden ten opzichte van vroeger. En in voetballend opzicht zie ik alleen maar overeenkomsten. Beiden hebben op niveau gevoetbald en dat zie je terug. Kort en intensief werken op de trainingen en louter zinnige tactische aanwijzingen.”

Be Sociable, Share!