Cornelissen omarmt assistentschap

Ton Cornelissen OisterwijkHoewel de overeenkomst in eerste instantie maar de duur heeft van één seizoen ziet Ton Cornelissen (48) een langdurig verblijf bij Kozakken Boys voor zichzelf weggelegd. “In de schaduw van? Ach, voor mij is het geen issue om per se eindverantwoordelijke te willen zijn. Het gaat met name om de manier van samenwerking. En als dat zoals nu bovendien in de top van amateurvoetbal kan, zie ik het hele verhaal vooral als een enorme uitdaging.”

Door zijn band met technisch manager Kees Spaan,die al dateert vanuit de tijd dat ze samen voetbalden in Werkendam, verscheen Cornelissen op de radar van Kozakken Boys toen er functies binnen de technische staf te vergeven waren. “Er heeft eerst een aantal gesprekken plaatsgevonden, maar uiteraard was ik meteen geïnteresseerd. Ik ken de club. Ik ken de beleving en niet te vergeten het niveau. Je praat dan wel over de top in Nederland. Nadat Kozakken Boys rond was met Dogan Corneille heb ik met hem gesproken en kon het sein vervolgens definitief op groen. Ik ben van een andere generatie, maar inderdaad, ik kende hem wel als speler.”

Spitsentrainer

In de regel zijn trainers passanten, maar zo ziet Cornelissen zichzelf niet. “Vandaar ook dat ik het assistentschap ambieer. Een bewuste keuze. In die rol kun je namelijk voor een langere periode aan een club verbonden blijven. Dat ik nu voor één jaar getekend heb, is logisch. Je moet natuurlijk wel kijken of het ook in de praktijk klikt. Ofschoon ik daar geen moment aan twijfel. De intenties zijn daar om een langdurige samenwerking aan het gaan”, verzekert de huidige rechterhand van Peter Remie bij de Bredase zondageersteklasser JEKA. “Waar ik eveneens de spitsen train. Hetgeen ik er straks bij Kozakken Boys overigens ook bij ga doen.”

Be Sociable, Share!