Confronterend

foto Bert Stottelaar

Bij een 2-0 achterstand mocht Rinse Wiekema zondag invallen bij UNA/Brinvast. Te laat om eventueel nog iets te kunnen forceren. “Hoewel we nog wel wat kansen en zelfs een penalty kregen, waren we tegen dit JVC Cuijk redelijk kansloos. Een flinke domper. We hadden een andere herstart in gedachten”, bekent de spits die UNA na dit seizoen gaat verlaten.

“Drie weken geleden heb ik de leiding daarvan op de hoogte gesteld. Mijn privésituatie is gewijzigd. We hebben sinds mei een zoontje en ben van baan gewisseld. Daardoor ben ik in de praktijk eigenlijk alleen op zaterdag samen met mijn gezin en dat vind ik te weinig. En nu? Daar ben ik nog niet mee bezig geweest. Ik zie wel wat er eventueel langs komt dat me aanspreekt en inpasbaar is in mijn schema”, zegt de in Son en Breugel woonachtige Wiekema. “SBC? Ha, nee. Dat wordt de laatste halte. UDI’19? Omdat Bas Gösgens daar heen gaat? Daar is tot nu toe geen sprake van.”

Laatste snik

Wiekema (28) zegt nog een paar maanden volle bak te gaan met UNA. “Toen ik mijn besluit kenbaar maakte, zei ik meteen dat dit niet betekent dat ik stop met voetballen. Ik ga voor een andere uitdaging, maar zal me tot de laatste snik inzetten voor deze club. De nederlaag in Cuijk was heel confronterend. Maar dat betekent niet dat het boek Topklasse dicht is. Het was, is en blijft moeilijk, maar niet onmogelijk. We hebben een reeksje nodig”, denkt de aanvaller, die voor de tweede keer dit seizoen op de bank zat. “De komst van Tim Strijbosch heeft daarin ook meegespeeld. Tja, het is aan de technische leiding. Als er een beroep op me gedaan wordt, zal ik er staan.”

foto Thijs Meeuwsen

Be Sociable, Share!