Combinaties

Hij is pas 23, maar toch is Jurgen Gijzen één van de ervaren krachten binnen Baronie. Dat hij bij afwezigheid van Ruud van Stokkom de aanvoerdersband draagt, is daar een bewijs van. “Ik voel me verantwoordelijk, wil de ploeg graag op sleeptouw nemen”, zegt de controleur op het middenveld die bij Groene Ster ook achter de bal ging staan toen die op de elfmeterstip lag.

De Limburgse doelman keerde zijn inzet, maar in de rebound trof Chafik Boushaba alsnog de roos. De daardoor verkregen voorsprong bleek niet voldoende om tenminste een puntje mee naar Breda te nemen. Sec genomen heeft Gijzen sinds hij in de zomer van 2010 over kwam van RBC sowieso nog niet veel punten gepakt met Baronie. “Hoewel we in de Topklasse wel steeds beter gingen spelen, vond ik. In de sterk veranderde groep die we nu hebben zit veel potentie. We missen momenteel een aantal dragende spelers, maar anderzijds geeft dat jonge talenten de kans zich te ontwikkelen. Natuurlijk zal dat wel samen moeten gaan met resultaten.”

Initiatief nemen

Met dat alles heeft Dongen, zondag te gast in Breda, weinig van doen. “Van die ploeg weet ik niet meer dan de informatie die je soms leest en hoort. Een derby ja, maar ik kan niet zeggen dat die wedstrijd bij ons nou zoveel meer leeft dan de gemiddelde andere. Wij pakken ieder duel aan zoals het komt. Proberen ongeacht de samenstelling initiatief te nemen, willen combinatievoetbal spelen en gaan uit van eigen kracht. De ontwikkeling van de individuen en de ploeg in het algemeen staat bij Baronie voorop. Als die lijn progressie blijft vertonen, kan het haast niet anders dan dat dit punten gaat opleveren”, vindt de combinatiefunctionaris in het onderwijs van beroep.

Over combinaties gesproken, de huidige bevalt Gijzen uitstekend. “Na negen jaar jeugd van Willem II, een jaartje FC Dordrecht en twee seizoenen RBC waarvan het laatste bij de selectie, ben ik uiteindelijk niet ongelukkig over de manier waarop het gelopen is. Profvoetbal kan leuk zijn, maar als je geen kansen krijgt, vergaat de lol. Nu heb ik een prima baan en voetbal op een behoorlijk niveau.” Overigens is het nog niet helemaal zeker of Gijzen tegen Dongen van de partij is. Na een veldverwijzing in het bekertoernooi zat hij al een duel langs de kant, maar de bond heeft de definitieve uitspraak nog niet vastgesteld.

UPDATE 9 september: KNVB heeft Gijzen voor vijf duels geschorst.

Be Sociable, Share!