Coach Dijkse Boys stapt op

Vorige week werd nog hardop nagedacht over een eventuele contractverlenging. De band met zijn spelers en de begeleiding van het eerste elftal van Dijkse Boys was immers prima en het geloof in klassenbehoud op basis van de progressie in voetballend opzicht was volgens hem daar. Toch besloot Jan Kilkens donderdag per direct te stoppen als coach van de hoofdklasser. “Nee, met die wedstrijd tegen Deurne heeft het absoluut niets te maken, ook niet met de stand op de ranglijst en met geld eveneens niet.”

Maar waarom dan toch die beslissing? “Ik heb met het bestuur afgesproken daar inhoudelijk niets over naar buiten te brengen. Laten we het erop houden dat mijn manier van werken niet overeen komt met de wijze waarop zij dat doen. Ik ken mezelf, als ik me straks steeds meer ga ergeren aan bepaalde zaken, wordt daar uiteindelijk niemand beter van. Dus was het alles geplust en gemind beter om meteen afscheid te nemen. Hoe raar dat misschien ook klinkt, als je weet dat ik heel fijn samenwerkte met de groep. Van veel spelers heb ik inmiddels sms’jes gekregen met de vraag waarom ik stop en of ik mijn beslissing wil heroverwegen. Nee, ik heb de spelers de werkelijke redenen ook niet verteld.”

Einde van de wereld

Resumerend kan het in grote lijnen haast niet anders dan dat Kilkens geen trek meer had te werken in een organisatie die geregeerd werd door de waan van de dag. Kilkens bevestigt noch ontkent als hij met die conclusie geconfronteerd wordt. “Ik wil nog wel kwijt dat ik echt vertrouwen had in de kwaliteiten van de spelers. Zoveel pech als we in de eerste seizoenshelft kenden, zal Dijkse Boys straks niet meer tegenkomen. En stel dat het de ploeg uiteindelijk toch niet lukt om erin te blijven, dan is dat niet het einde van de wereld. Een team opbouwen kost tijd. Als de kern van dit elftal bij elkaar blijft, is dat een prima basis voor een doorontwikkeling naar meer.”

Be Sociable, Share!