Chemie

Vincent Vervoort heeft zijn vertrek aangekondigd bij Baronie. Hoewel een afrondend gesprek nog moet plaatsvinden, vervolgt de Bredanaar zijn voetballoopbaan hoogstwaarschijnlijk bij Unitas Gorinchem, de tweedeklasser die deze week ook Niels den Haan (Nivo Sparta) vastlegde. Daar waar meerdere ex-Baronnen zoals Veuger, Van Dijk en Van Poppel voetballen. “Ik wil graag nog een paar jaartjes met die gasten samenspelen.”

Dat feit gaf volgens Vervoort de uiteindelijke doorslag. “Die mannen hebben mij vijf jaar geleden min of meer naar Baronie toe gepraat. Met hen heb ik nog steeds een heel goede band. Daarnaast, en ik daar moet ik gewoon eerlijk in zijn, is het gevoel bij en met Baronie niet meer zoals het ooit was. De chemie is een beetje verdwenen. Nog een puntje: bij Unitas wordt twee keer per week getraind. Gezien mijn blessuregevoeligheid en de maatschappelijke carrière die na het afronden van mijn studie te wachten staat, is een verplichting minder uiterst welkom.”

Per saldo zal Vervoort straks echter zeker één keer extra per week aan zijn fitheid moeten werken. “Dus kom ik alsnog op drie uit, maar dan nog altijd minder in vergelijking tot de huidige praktijk. Mijn lichaam heeft behoefte aan onderhoud. Nu ben ik op dinsdag na de inspanning van het weekend nog steeds een soort van wrak. Hoewel momenteel natuurlijk meespeelt dat ik er een flinke tijd uit ben geweest. Toch voelt het heel raar, ik heb het idee dat het seizoen net begonnen is. Tja, ik heb lichamelijk altijd wel wat, dat is een beetje mijn makke. Ligt ook opgesloten in mijn spel.”

Vijf voor twaalf

Zijn drang om de bal telkens maar weer op te eisen, zal Baronie in de slotfase van dit seizoen goed kunnen gebruiken. Vijf voor twaalf is misschien overdreven, maar Baronie moet serieus oppassen, want anders kan het zomaar nacompetitie om lijfsbehoud worden. “Dat beseffen we terdege. Zondag bij Venray moet er eigenlijk gewonnen worden. Dan ben je ook nagenoeg van het gedoe af. Baronie mag ik geen geval verliezen. Ik zal hoe dan ook alles doen wat in mijn vermogen ligt om zo goed mogelijk af te sluiten.”

Be Sociable, Share!