Carnaval ijkpunt

De status van voetbalvereniging Dongen is almaar groeiende. Sonny Moerenhout, kind van de club, merkt het aan van alles en nog wat. Aandacht van de media, stijgende bezoekersaantallen en de ontwikkeling van de interne professionalisering. Het meest typerende – en eigenlijk het belangrijkste – voorbeeld van de toenemende populariteit wordt gekenschetst door een uitspraak van de 23-jarige verdediger. “Jongetjes van DVVC uit Dongen willen op zondag naar ons sportpark. Die willen ons zien voetballen.”

De rol van underdog is niet meer van toepassing op debutant Dongen. Tegenstanders stellen zich tegenwoordig in op de formatie van Clemens Bastiaansen. Zoals DESK laatst. “Als je Dongen laat voetballen, vraag je om problemen”, zei DESK-coach Ad van Seeters. In dat kader heeft bij Dongen inmiddels wel een omslag in denken en handelen plaatsgevonden. “Al een paar jaar is lekker voetballen ons streven geweest en dat heeft Dongen ook zo ver gebracht. Maar inmiddels zijn wij door schade en schande wijs geworden. Daarmee alleen red je het niet op dit niveau. We spreken daar in de groep regelmatig over. Soms moet er ook ordinair gebikkeld worden. En inderdaad eens een bal gewoon over de zijlijn kegelen”, bekent Moerenhout, geboren in Oosteind maar getogen in Dongen.

Tot aan carnaval wil Moerenhout (rechts op de foto) vooralsnog van wedstrijd tot wedstrijd kijken. “Pas dan moeten we de doelstelling – linkerrijtje – eventueel gaan aanpassen. Hoewel de ranglijst nog steeds een compact beeld met een heel grote middengroep laat zien, is de afstand naar de rode streep vanuit Dongen gezien gelukkig groter geworden. We kunnen voorzichtig naar boven kijken. Als spelers en staf doen wij er alles aan om beter te worden. Met grote regelmaat trainen wij tegenwoordig drie keer per week. Voor mij is dat in logistiek opzicht pittig, want ik studeer in Wageningen en dat betekent vaak haasten. Maar zolang het plezier en de honger maatgevend zijn, houd ik dat nog wel een tijdje vol.” Zondag komt Blauw Geel’38 uit Veghel op bezoek in Dongen. De heenwedstrijd won Dongen (0-4) afgetekend. Manuel de Ceuster ontbreekt bij de thuisclub. De aanvoerder onderging deze week een operatieve ingreep aan de amandelen.

Be Sociable, Share!