Broekriem

“Het is nog geen 15 juni, maar zoals de vlag er nu bij hangt zullen van buitenaf geen spelers naar Dongen komen”, zegt bestuurslid technische zaken Ton Jansens, terwijl hij nog eens diep zucht. Aanvulling lijkt immers wenselijk omdat vier voetballers vertrekken. “We hadden graag een nieuwe verdediger gehaald, maar dat zit er niet in, vrees ik. Ja, dat heeft vooral met geld te maken.”

Nou is Dongen een club die het in eerste instantie het liefst met voetballers uit eigen kringen doet. En de vervangers voor Kevin van den Heijkant (Achilles Veen), Mounir Mamaar (DESK), Sander de Bont (OSS’20) en Koen Bakker (stopt) hebben zich de voorbije maanden vanuit het tweede elftal en de jeugd al aangediend. “Het vertrek van die vier raakt ons vooral in de breedte, maar achterin is het aanbod niet groot. Floris Wouters krijgt als rechtsback de kans de plaats die Bakker achter laat in te vullen. Hoewel hij van nature geen verdediger is. Als straks iedereen fit en beschikbaar blijft, is er niet zo gek veel aan de hand. Daar mag je echter niet vanuit gaan.”

Het verminderde budget, circa vijftien procent volgens Jansens, biedt weinig ruimte. “De recessie en in het verlengde daarvan de sponsorperikelen zijn ook aan Dongen niet voorbij gegaan. Dus de bekende broekriem zal ook bij ons aangehaald moeten worden. Min of meer is de situatie nu zo dat we de gemaakte afspraken met de spelers die blijven zullen kunnen nakomen. Een must, want afspraak is afspraak. Daar ben ik echter al heel blij mee, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Kamaci

In september gaat Dongen met een ongewijzigde doelstelling van start. Dat wil zeggen handhaving en daarnaast mikken op een plaatsje bij de eerste zeven. Zoals de afgelopen twee jaar ook het geval was. “Nu had er meer in gezeten. Helaas waren het spel en de resultaten na de winterstop voor verbetering vatbaar, laat ik het zo maar netjes omschrijven. Nee, ik ben niet bang dat die lijn zich dadelijk voortzet. Neem Blauw Geel’38. Respect hoor, wat zij presteren. Maar ik vind dat Dongen op papier niet onder hoeft te doen voor die ploeg. Over coach Arie van der Zouwen zijn wij tevreden, in die hoek zoeken wij het niet.” Was het dan alleen de mindere periode van Fatih Kamaci? “Dat is te makkelijk, maar het is een feit: als Fatih minder is, dan is Dongen minder. Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen.”

Een dag na dit gesprek werd bekend dat Dongen er toch tenminste één nieuwe speler bij krijgt. Verdediger Dezi Ompeng (22) komt over van TVC Breda. “Die jongen heeft zichzelf aangemeld en een paar keer meegetraind. Maar zijn komst moet je vooral zien als een versterking in de breedte. Er zit natuurlijk nogal een verschil tussen de vierde- en de hoofdklasse. Hij moet in eerste instantie investeren in zichzelf. Daar twijfel ik niet aan, want het is een frisse, positief ingestelde vent.”

 

Be Sociable, Share!