‘Brab’ heeft lot in eigen hand, vooralsnog

Nick Tielemans BrabantiaEen aantal van zijn toekomstige ploegmaats sloeg na de training van UNA het laatste kwartier gade van de ontmoeting tussen Brabantia en Venray. Zodoende konden zij nog net meepikken hoe de thuisclub de 0-1 omboog naar 2-1 met uitgerekend Nick Tielemans als matchwinner.  “Voor UNA maakte die winnende niets uit, maar voor ons betekende het twee heel waardevolle extra puntjes.”

Wat heet. Want vanaf nu heeft Brabantia klassenbehoud immers in eigen hand. Als Brabantia de komende drie duels in winst omzet, heeft de ploeg van Chris van den Dungen in ieder geval de zekerheid van een beslissingswedstrijd tegen GOES (de opponent op de laatste reguliere speeldag) met – op dit moment – als inzet het ontlopen van rechtstreekse degradatie. “En die vastigheid mogen we nu niet meer laten wegglippen. We speelden tegen Venray volgens mij voor het eerst op volle sterkte en dan zie je wat wij kunnen. Dan zie je de invloed van een speler als Bjorn Becker. Iemand die in staat is een balletje vast te houden. We hadden geloof ik wel acht of negen honderd procent kansen. Er daar dan ook een paar van afmaken is inderdaad wenselijk, maar zoals het nu ging – in blessuretijd –was het ook prima. We dwongen dat geluk nu ook zelf af, vind ik. En bovendien, dat mocht ook weleens na alle pech die we tot dusver kenden.”

Cadeautje

Ook bij Tielemans is het besef daar dat Brabantia vooralsnog niets heeft. “Die nacompetitie zal nog zwaar genoeg worden. Stel dat we dan een Limburgse ploeg tegen krijgen, nou dat zal geen pretje zijn. Dat weet je op voorhand al.” Eerst die barrage maar eens halen, toch? “Is ook zo. Zondag Blauw Geel, ja. Een ploeg met veel aanvallend vermogen, maar toch denk ik dat wij ze kunnen kloppen met de kwaliteiten die wij hebben. Druk op hun verdediging houden. Daar zal de sleutel liggen, verwacht ik. En daarna een cadeautje van UNA? Zij zullen tegen die tijd ongetwijfeld al kampioen zijn en dus is het de vraag of ze zich dan voor de volle honderd procent kunnen opladen. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat zij zomaar iets weg zullen geven….”

Be Sociable, Share!