Bovenkamer

foto Jan in 't Groen

Nee, het loopt niet lekker bij DESK en dat is een understatement van jewelste. Belangrijker, wat moet er gebeuren om het tij te keren? En kan dat eigenlijk nog wel? Is de kwaliteit überhaupt toereikend voor een wederopstanding? Uiterlijk zonder aarzeling geeft Ad van Seeters het antwoord. “Ja, want ik weet wat deze spelers inhoudelijk in hun mars hebben. Het probleem huist tussen de oren. Zonder vertrouwen zijn zelfs de beste voetballers een stuk minder.”

Weer een tamelijk kansloze nederlaag (0-3) voor DESK en Nuenen hoefde daarvoor niet eens het beste in zichzelf naar boven te halen. “Wat wij nodig hebben is simpel: een overwinning. Die zal wonderen doen. Maar hoe langer die uitblijft, hoe meer we tegen onszelf lopen te voetballen. Want dat is nu aan de orde. De bepalende spelers, jongens die hier spelen vanwege hun meerwaarde, hebben het niet. Een Enis Ulusan, een Stijn Biemans, een Yasine Asrih. De jonkies zouden zich daaraan moeten kunnen optrekken, maar helaas. Ik heb ze niet precies geteld, maar volgens mij was dit ongeveer de zesde persoonlijke fout die aan een doelpunt ten grondslag lag”, doelde de coach op de 0-1 van Philippart. Waarbij DESK-doelman Rini Hoevenaar finaal mistastte.

Prikken

Zo lang mogelijk de nul houden en voorin prikken was het plan dat volgens de technische leiding van DESK gegeven de omstandigheden de meeste kans van slagen had. Tegenhouden lukt nog redelijk, dat prikken bleef nagenoeg achterwege. Pas in de laatste minuut, toen het al 0-3 stond, trapte Ulusan een bal uit een vrije trap met venijn tussen de palen. Voogt redde bekwaam. Bij 0-1 een schotje van Chraou en een gemiste kans op een kans bij een slecht uitgespeelde uitbraak. Meer was het echt niet wat DESK offensief te bieden had.

Bezem

Kop omhoog en positief blijven. Dat is volgens Van Seeters de enige manier om aan de malaise te ontkomen. In kunstmatige trucjes of de bezem hanteren, gelooft hij niet. “Ik heb Asrih en Van Elsacker deze wedstrijd gepasseerd. Een signaal dat ik niet tevreden was. Maar ik ga me niet ineens anders gedragen of mijn werkwijze aanpassen. We zullen het samen, als groep moeten doen. Vorig seizoen zetten we ook ineens een reeks neer. En zoveel anders is de samenstelling van deze selectie niet.”

Be Sociable, Share!