Boost

foto Jan in 't Groen

Het medicijn dat winst heet heeft ook voor DESK zijn uitwerking niet gemist. De 2-3 bij Baronie van bijna drie weken terug heeft nieuwe krachten losgemaakt in het Kaatsheuvelse kamp. Thijs van den Berg, en zijn medespelers met hem, baalde daarom flink van het mistdeken dat verder spelen tegen Dijkse Boys onmogelijk maakte. Zeven dagen later volgt zondag de herkansing. “Alleen winst telt.”

De eerste overwinning voor DESK viel samen met een aantal positiewisselingen binnen de basisformatie van Ad van Seeters. Zo voetbalt Thijs van den Berg, verdediger van origine, sinds die dag in Breda als controlerende middenvelder. “Dat gaat goed, zoals het hele team nu beter op de rails staat. De geblesseerden beginnen weer fit te raken. Hoewel ik ook na de moeizame start geloof bleef houden in de kwaliteit van onze selectie, die mijns inziens absoluut hoofdklassenwaardig is, lijkt nu eindelijk het stadium aangebroken om daadwerkelijk punten te gaan verzamelen.”

Dat is ook bittere noodzaak voor DESK, want boost of niet, vooralsnog is de club nummer laatst in de Hoofdklasse. “Tegen EHC pakten we na Baronie een puntje. Dat hadden er gezien de kansen wellicht drie kunnen zijn, maar op zich is een gelijkspel tegen de nummer twee op de ranglijst geen verkeerde uitslag. Eigenlijk heb ik me als speler in de wedstrijden tot nu toe alleen maar kansloos gevoeld tegen Gemert en Nuenen. In alle overige duels heeft DESK gewoon meegedaan, is daarin zeker niet weggespeeld. Aan alles merkte je dat wij tegen Dijkse Boys enorm gebrand waren op drie punten. We startten furieus en de teleurstelling was groot toen de scheids tot staken besloot. Momenteel zijn we de accu weer aan het opladen voor zondag. Bij winst zijn we van die laatste plaats af en dat is alvast stap één.”

Vetpot

De Oisterwijker klinkt vastberaden, overeenkomstig de nieuwe weg die hij in het voorjaar bewust insloeg. “Ik was op een keuzepunt beland. Ik wilde niet per se in de wereld van het professionele voetbal blijven hangen ten koste van alles. Straks moet ik in staat zijn om mijn brood te verdienen en de kans dat dit met voetbal zou gebeuren, was gering. Toen het beloftenteam van Willem II werd opgeheven, heb ik nog een jaartje in mezelf geïnvesteerd bij FC Den Bosch. En heb daar uiteindelijk als invaller één officiële wedstrijd in het betaalde voetbal mogen spelen. Maar zeker in de Jupiler League is het geen vetpot. Daarom besloot ik vol voor de studie Facility Management te gaan, in combinatie met de top van het amateurvoetbal. Een prima beslissing. Na dit schooljaar wordt Nijmegen mijn studieplaats en zal het allemaal beter te bereizen zijn. Momenteel is dat vanuit Arnhem vanwege de files en de tijdsdruk soms pittig.” Als nu ook DESK het pad naar boven structureel weet te bewandelen, wordt het plaatje helemaal compleet voor Van den Berg.

foto Michel Bodar

Be Sociable, Share!