Bonus voor UDI’19

Elf seizoenen lang was Joep van Geelkerken speler van FC Den Bosch. Vanaf zijn tiende doorliep hij alle jeugdcategorieën tot en met de A-selectie van de eerstedivisionist. Maar het doel  waarvoor de nu 20-jarige Udenaar ging – profvoetballer worden – , werd nooit bereikt. “Ik mocht nog een jaartje blijven, maar een contract zat er weer niet in. Het moment was aangebroken om keuzes te maken. En wellicht kan ik via de hoofdklasse straks weer omhoog kijken”, reageert Van Geelkerken op de overgang naar UDI’19/Beter Bed, de club waar het voor hem ooit allemaal begon.

Hij zegt van zichzelf bescheiden te zijn. “Ik heb in Den Bosch altijd het vertrouwen gehad van de technische leiding als het puur om voetballende kwaliteiten ging. Tijdens gesprekken kreeg ik wel te horen dat ik brutaler moest worden”, geeft Van Geelkerken aan dat die karaktertrek belangrijk is in de wereld die betaald voetbal heet. Maar in wezen ook op de niveaus daar kort onder. “Ik hoop dat ik me verder kan ontwikkelen bij UDI. Al zal ik me eerst moeten bewijzen.” Zegt de voetballer die tijdens de laatste play-off duels van FC Den Bosch op de bank zat, een aantal basisplaatsen in de Jupiler League achter zijn naam heeft staan  en al een paar jaar met de A-selectie traint. “Okay, okay, normaal gesproken ga ik spelen bij UDI.”

Technisch manager Theo van den Dungen is in zijn nopjes met de onverwachte terugkeer van de verloren zoon. “Naast het feit dat zijn komst precies past binnen onze filosofie, gaat hij zich ongetwijfeld manifesteren als een speler van meerwaarde. Joep is zowel links- als rechtsbenig en kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. Met twintig spelers is de selectie nu in principe rond. Hoewel de overschrijvingsperiode pas over een week sluit, dus je weet dat nooit helemaal zeker.”

Be Sociable, Share!