Bontje is back

foto Fabian Eijkhout

Hij oogt niet bepaald als iemand die je zomaar eventjes opzij zet. Toch heeft Sander de Bont in de eerste maanden van dit jaar bij Wuustwezel in de lagere regionen van het Belgische voetbal geleerd zich te wapenen tegen fysiek geweld. En daar zegt de spits van Dongen nu profijt van te hebben. Een understatement, de verdedigers van NAC Breda en dan met name Eric Botteghin, hadden het knap lastig met Bontje. Hij die pas drie jaar op niveau voetbalt.

Het oefenduel tussen Dongen en NAC was nog geen minuut onderweg toen De Bont voor de eerste keer handig zijn lichaam gebruikte. Een vrije schietkans was het resultaat. Jelle ten Rouwelaar pareerde. “Ik nam de bal slecht aan, dat was het probleem”, zei de teruggekeerde verloren zoon. Die zich halverwege de eerste helft met behulp van zijn hele hebben en houwen slim afzette en daardoor richting bal kon bewegen: 1-0 voor de hoofdklasser. “Ik vond NAC niet imponerend, zeg maar. Luijckx had nog enigszins rust, ook aan de bal, maar die Botteghin kon ik wel hebben.”

Waar Arie van der Zouwen constateerde dat het pijpje bij Dongen na een half uur tot aan de rust al aardig leeg raakte, had NAC toch moeite om voorin iets af te dwingen. “Terwijl wij voor het eerst op deze manier speelden”, doelde de coach van Dongen op de zonedekking, die hij doorvoert binnen zijn ploeg.  “Dat moet nog beter, maar toch viel het me mee. Tegenwoordig wordt gesproken over coachbare of niet coachbare spelers. Nou, deze jongens van Dongen willen daadwerkelijk luisteren en beter worden, dat heb ik nu al gezien.”

Met een lekker gevoel hing Sander de Bont tegen een reclamebord. Hij kon met Dongen terugkijken op een heel behoorlijke wedstrijd. “Je wilt je toch laten zien voor de nieuwe trainer. Dat gold voor iedereen, zo werkt dat. Ja, ik weet het. Ik moet er een paar kilootjes af trainen. Maar eigenlijk viel het me mee wat conditie betreft. Ik kon het eigenlijk best goed belopen. Natuurlijk won NAC (1-3) op basis van de kansen verdiend, maar als je ziet wat wij hebben laten liggen…” Van der Zouwen sprak over twee goede spitsen bij Dongen. Ook Jeroen Nagel, die na een uur De Bont afloste, liet zich gelden. “Luxeprobleem? Ik word de spits. Aan die bank heb ik een hekel”, verzekerde De Bont alvast.

Be Sociable, Share!