‘Blij met een punt’

Terwijl coach Jack Sweres van Baronie sprak van ‘een goeie ploeg, de beste die we tot nu toe tegen hadden’, vatte spits Noël Jansen de vertoning van Nuenen vanuit zijn beleving in een woord samen: dramatisch. “Volgens mij heb ik na rust niet één fatsoenlijke bal gehad. Eentje? Welke dan? Oh ja, die was ik vergeten.”

Het betrof de voorzet van Jaafar Aafouallah, niet lang na het begin van de tweede helft. “Mart van de Gevel trok goed het gat bij de eerste paal en kon ik die bal binnen knikken. Zat er trouwens wel aardig in, zo via de onderkant van de lat. Ik bedoel, met de kop scoor ik niet zo heel vaak. Maar voor de rest was het vandaag niet best. Als de bal al eens voorin kwam, konden we die maar moeilijk vast houden. Zij zetten ons telkens goed onder druk en wij hadden daar geen antwoord op. Nuenen mocht blij zijn met een punt, daar waren we het net in de kleedkamer wel over eens.”

Ander kaliber

Nuenen startte wel sterk. “Dat doen we dit seizoen bijna elke wedstrijd. Tegen Dijkse Boys maakten we vorig week snel twee goals, maar deze tegenstander is van een ander kaliber. Waarom we telkens wat wegzakken? Heeft denk ik met de onervarenheid te maken, wij hebben bijna alleen maar jongens van rond de twintig. Die allemaal heel graag willen, soms misschien iets te. Daarom is het goed voor ons dat Tommy Jacobs met al zijn routine weer beschikbaar is.”

“Handhaving was vooraf eigenlijk onze insteek, maar ik denk dat we die doelstelling kunnen bijstellen. Op langere termijn denk ik dat wij goed genoeg zijn voor een plaats bij de eerste vier. Ja, vind ik realistisch. Dat baseer ik op wat wij tot nu toe hebben tegen gehad en op onze eigen kwaliteiten. Ondanks vandaag.” Al viel dat volgens Sweres dus reuze mee.

Be Sociable, Share!