Blij en niet blij met Hoofdklasse

foto Bert Stottelaar

En ja hoor, daar is-ie weer. Elk nadeel heeft zijn voordeel. De absurde permissie van de KNVB om het duel tussen WKE en FC Hilversum – vanwege een communiefeest op het woonwagenkamp – op zaterdagavond te laten spelen, heeft voor UNA/Brinvast ook een positieve kant. “Klopt, we weten dadelijk wel precies waar we aan toe zijn”, zeggen Randy Thenu, die zondag bij veelvraat Achilles’29 mogelijk zijn laatste wedstrijd speelt voor UNA en Niek van Boekel.

De Zeelster formatie moet bij de kampioen in Groesbeek sowieso winnen om überhaupt nog kans te maken. “Dat staat buiten kijf en het is eigenlijk overbodig om te zeggen dat dit niet makkelijk zal worden. Misschien dat zij spelers sparen in verband met de duels om het nationaal kampioenschap. Maar het zou zomaar kunnen dat het niet meer nodig is om ons druk te maken. Via twitter ga ik het zaterdagavond nauwgezet volgen en dan maar hopen. Als wij met Hilversum gelijk eindigen in punten volgt een beslissingswedstrijd. Daar zou ik nu meteen voor tekenen, ja”, bekent Van Boekel, die er deze jaargang alweer zo’n vijftig duels heeft opzitten en bij UNA blijft, ook als het definitief Hoofdklasse wordt. “Een enorme teleurstelling, gelukkig hebben we de vakantie om de batterij op te laden, op alle gebieden.”

Thenu zal daarentegen blij zijn met de Hoofdklasse als podium. Na de zomer keert de Rosmalenaar terug naar Schijndel, de club die hij een jaar geleden inruilde voor UNA. “Ik was de laatste speler waarmee gesproken werd. Zodoende voelde ik al een beetje nattigheid. Toch schrok ik wel van de mededeling dat UNA niet met mij verder wilde. Na de winterstop heb ik veel gespeeld en het ging steeds beter. Ik heb aangetoond dat ik het niveau aan kan. Jammer, ik was graag gebleven.”

Opties

In dat geval had Thenu straks minimaal in de Hoofdklasse gevoetbald. Nu is dat afwachten. “Die afweging heb ik niet laten meespelen in mijn keuze voor Schijndel. Zij doen momenteel op twee fronten mee, dus het kan nog. En anders zetten we volgend seizoen vol in op het kampioenschap. Ik heb me altijd prettig gevoeld bij Schijndel, ik ben daar weggegaan omdat ik de kans kreeg om in de Topklasse te spelen. Een logische stap. Zoals die dat nu eigenlijk ook is, want ik had eerlijk gezegd geen andere opties.”

Bij Schijndel wordt Thenu herenigd met zijn huidige ploegmakkers Rinse Wiekema en Mickey van Hooft. Met wie hij nu hoopt op een wondertje. “Je houdt altijd hoop, maar het besef is uiteraard doorgedrongen dat de nederlaag tegen HSC een hele dure was toen bleek dat Hilversum wel had gewonnen. Maar goed, je staat uiteindelijk waar je hoort te staan. Ook al heb je als UNA zijnde in veel wedstrijden aardig meegedaan. Daarmee kom je er niet in deze afdeling.”

Be Sociable, Share!