‘Bleef in ongewisse’

Giovanni Henskens UDI19 (R)

foto Robert Janzen

Dat het insloeg als een bom is misschien wat overdreven, maar vrijwel iedereen reageerde verrast toen zij over het nieuws hoorden. De mededeling dat Giovanni Henskens UDI’19 na drie jaar gaat verlaten. “En het kreeg natuurlijk een extra dimensie toen bleek dat ik naar Blauw Geel’38 zal gaan”, zegt de Waalwijker. Zoiets als van Ajax naar Feyenoord overstappen. Of andersom.

Ene J.C. deed die move ooit uit rancune, maar daarvan is bij aanvoerder Henskens geen sprake. Verre van en waarom zou hij ook? “In de week voor carnaval had ik met UDI een op zich positief gesprek. Zij wilden graag verder en ik ook. Over de voorwaarden kon echter nog niet gesproken worden, omdat het budget niet bekend was. Er moest gewacht worden op groen licht van hogerhand, maar tot wanneer…?”, reconstrueert de verdediger de gebeurtenissen in een notendop.

Henskens zegt niet te weten hoe het kon en of het wellicht toeval was, maar kort daarna hing Francois Gesthuizen aan de lijn. De coach van Blauw Geel zei gecharmeerd te zijn van de linkspoot en of vroeg of hij open stond voor een gesprek. “Ze zochten een vervanger voor Jeroen Minneboo, die had aangegeven straks te stoppen. Alles is daarna eigenlijk in een stroomversnelling geraakt en vrij snel beklonken. Nee, dat heeft niet meegespeeld”, reageert Henskens op de vraag of zijn positie op het veld heeft meegewogen in zijn besluit. In Veghel is het namelijk de bedoeling dat hij op zijn favoriete plek gaat voetballen, links centraal achterin. Bij UDI is dat alweer een poosje niet meer het geval en met de komst van Matthias van Zanten zou dat perspectief er hoogstwaarschijnlijk niet beter op worden.

Permitteren

“Ik bleef in het ongewisse en voor hoe lang was niet bekend. En daar wilde ik liever niet op blijven wachten. Dat is het verhaal”, verzekert Henskens, die wat betreft onzekerheid – maar dan op een ander vlak – toch nog een vervelende periode dreigt in te gaan. Met UDI zit hij qua resultaten in een negatieve spiraal, om over het huidige Blauw Geel maar te zwijgen. Waarbij hij wat die laatste club aangaat zelfs totaal geen invloed heeft. Hoewel op Paasmaandag de zondag afgelaste derby… “Ha, ha. Een Peters/Van Buuren scenario zoals vorig jaar bij FC Den Bosch en Willem II? Nee,joh. Beide clubs spelen volgend seizoen in de Hoofdklasse. Horen daar te spelen. Al wordt het met UDI – want die club vertegenwoordig ik tot de zomer – wel tijd dat we punten gaan pakken. Heel veel kunnen we ons niet meer permitteren.  Dongen is zondag een lastige om mee te beginnen. Een goed geheel en in vorm ook. Maar eveneens een ploeg die wil voetballen en dat ligt ons over het algemeen beter…”

Be Sociable, Share!