‘Bij winst altijd wat’

foto Frank van Engelen

Het zou zomaar kunnen dat Kozakken Boys zich vanaf zaterdagmiddag topklasser mag noemen. Het zou echter ook zomaar kunnen dat Kozakken Boys rond de klok van half vijf met lege handen staat. “Wij hebben maar één opdracht en dat is winnen bij RVVH. Als we dat doen, hebben we namelijk altijd wat”, zegt topscorer Sjoerd van der Waal.

Dat klopt niet helemaal en dat zit zo. Koploper Scheveningen – één punt meer dan Kozakken Boys – en Hoek zijn de belangrijkste gegadigden in de strijd om de derde periode, waarbij Scheveningen (net als Kozakken Boys nog zonder periode) vier goals in de plus staat ten opzichte van de Zeeuwen. Aannemelijk is het niet, maar praktisch onmogelijk evenmin dat Hoek flink uithaalt en Scheveningen passeert. “Tja, het kan, maar in mijn optiek is dat puur theoretisch”, reageert Van der Waal op het addertje.

De Sliedrechter vindt dat Kozakken Boys ongeacht de afloop op zaterdag hoe dan ook kan terugkijken op een geweldig seizoen. “Nu hebben we al 56 punten! In elke andere afdeling zou je dan allang kampioen zijn. Voor de start van dit seizoen proefde je links en rechts de nodige scepsis, maar ik denk dat we iedereen de mond gesnoerd hebben. En vergeet niet dat we ook nog de bekerfinale gehaald hebben.”

Succesformule

Het collectief is ook volgens Van der Waal de grootste kracht van het huidige Kozakken Boys. “Een ieder weet wat hij wel en vooral niet moet doen. Als ik heel kritisch in de spiegel kijk, vind ik dat ik zelf nog een paar verbeterpuntjes heb. Ik heb mijn aandeel in de goals en assists, maar zou wel wat meer aanwezig mogen zijn”, doelt hij op de betrokkenheid in het veldspel op zich. Maar misschien is die rol van ‘schim’ nou net het geheim achter de succesformule.

Met zijn vorige club Capelle maakte Van der Waal verleden jaar al kennis met de Topklasse. “Met dit Kozakken Boys zullen we het daarin moeilijk gaan krijgen. Dan zal handhaving het doel worden. Maar wel een te realiseren doel”, kijkt hij op verzoek alvast in het koffiedik. Eerst telt het nu. “Scheveningen, Kozakken Boys, ASWH, RVVH; het is allemaal erg aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag zal beslissend zijn. Zaterdag en ook in het vervolg in de nacompetitie.”

Be Sociable, Share!