Biemans volgt Van Helmond naar IFC

foto Jan in 't Groen

Grif erkent hij geen geweldig seizoen te draaien bij DESK. Verzachtende omstandigheden daarbij zijn twee langdurige blessures en de vervolgvraag: wie eigenlijk wel? “Voetbal is een teamsport. Hoe je het ook bekijkt, als individu ben je daar afhankelijk van”, weet Stijn Biemans. De linkspoot voetbalt komend seizoen bij IFC, de eersteklasser uit Hendrik Ido Ambacht.

Toen Marcel van Helmond lucht kreeg van een nakend afscheid van Biemans in Kaatsheuvel waagde de coach die straks aan het roer staat bij IFC er een belletje aan. “Marcel was trainer van de A1 van Dongen toen ik daar speelde. Sindsdien hebben we een goed contact onderhouden. Waarom IFC? Vanwege Marcel, maar ook door het gesprek dat ik voerde met de clubleiding. Mooie verhalen verkopen kunnen velen, maar bij deze mensen kreeg ik het gevoel dat zij naast ambitieus ook realistisch zijn. En daar houd ik van.”

Een terugkeer naar Dongen heeft Biemans niet overwogen. “Op de eerste plaats is er geen contact geweest. Ooit hoop ik daar af te sluiten, dat wel. Maar ik zie een grotere uitdaging in het bereiken van de Hoofdklasse met IFC dan met Dongen in de grote middenmoot meedraaien. Nee, dat heeft niets te maken met een eventuele concurrentie voor de posities op het middenveld bij Dongen. Ik weet dat ik met mijn kwaliteiten in elke voetballende ploeg iets kan betekenen. Nogmaals, die keus heb ik sowieso niet hoeven maken.”

Achterstand

Van Helmond ziet voor Biemans straks een rol weggelegd als tweede spits. “Afwisselend met de diepste man of komend vanaf links.” De kans is niet ondenkbeeldig dat Biemans DESK na de zomer als tegenstander tegenkomt. “De gang van zaken in een seizoen zoals dit hebben geen positieve uitwerking op het plezier. Persoonlijk begon ik al met een achterstand na mijn blessure in de voorbereiding. Nu kamp ik alweer een week of drie met een scheurtje in een hamstring. Zaterdag Nuenen ga ik niet halen, vrees ik. Het is lastig om de toon te zetten in een team dat voornamelijk vecht tegen zichzelf. Jammer dat het zo gelopen is, gelukkig heb ik mijn eerste jaar bij DESK wel aan de verwachtingen kunnen voldoen.”

Be Sociable, Share!