‘Bewust met de rug tegen de muur gezet’

De moraal van het verhaal uit de diverse aantijgingen – van personen die met klem anoniem wensen te blijven – ten aanzien van de reductiemaatregelen die Baronie heeft doorgevoerd, luidt dat de leiding bewust heeft gewacht met het naar buiten brengen van de bezuinigingen. Met als doel om tegen het einde van de overschrijvingsperiode een zo representatief mogelijke selectie op de been te houden. ‘De spelers zijn bewust met de rug tegen de muur gezet. De leiding van de club en het Technisch Management Team (TMT) wist al maanden dat dit speelde. Er zijn maar weinigen die echt weten hoe sluw die mensen te werk gaan. En daar gaan ze dadelijk nog mee wegkomen ook’.

Frank Brugel zucht nog maar eens diep. “Absoluut niet waar. Dat zweer ik op de gezondheid van mijn kinderen. Sinds tien dagen nu zijn wij als TMT pas op de hoogte van de tekorten. Vanaf die tijd tot afgelopen vrijdag zijn we met man en macht aan de slag gegaan om te redden wat er te redden viel. Toen ik startte met de invulling van de groep voor volgend seizoen, wist ik dat het totale budget 25% minder zou zijn ten opzichte van vorig jaar. Ik ben daar niet overheen gegaan, dat is onzin. Inmiddels hebben we een en ander zo kunnen regelen dat uiteindelijk gemiddeld 14%  als kortingspercentage is overgebleven.” Naast de halveringen van de wedstrijdpremies van 150 naar 75 euro.

“Duidelijk is dat er nogal wat oud zeer en frustratie zit bij een bepaalde stroming binnen Baronie. Laat één ding duidelijk zijn: ik doe dit werk als technisch manager op basis van een vrijwilligersvergoeding. Dus feitelijk puur uit liefde voor de club, die ik niet in de steek wens te laten. Zeker niet vanwege een hetze die uit een bepaalde hoek komt. Het is bijzonder spijtig dat mensen soms last hebben van een selectief geheugen. Baronie heeft, ook in het verleden, heel veel voor spelers gedaan buiten het voetbal om. Heeft ze sociaal maatschappelijk ondersteund in de breedste zin van het woord. Dat wordt door menigeen voor het gemak even vergeten. En gaat het dan echt alleen maar om de centen? Is er dan geen eergevoel om voor deze prachtige club te mogen spelen? Saamhorigheid in een omgeving waarin de bomen allang niet meer tot aan de hemel groeien, wordt het sleutelwoord voor de toekomst binnen Baronie. En wie daar niet in mee wil: jammer. Hoe zeer het ons ook spijt dat we nu noodgedwongen op een aantal afspraken moeten terugkomen.” Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Be Sociable, Share!