Bewegingsdeskundige

foto Peer Somers ©

De goden verzoeken willen ze niet bij UNA, dus hardop zullen ze in Zeelst (nog) niet roepen dat de vlag uit kan. Maar het moet raar lopen als de ploeg van Bas Gösgens straks niet met een ticket voor de Topklasse kan zwaaien. “Min of meer mogen we er wel vanuit gaan dat UNA kampioen gaat worden, zeker na de onverwachte nederlaag van OJC bij Schijndel. Laat ik het anders stellen: het zou heel slecht zijn als we een gat van acht punten nog prijsgeven. Snel zelf zoveel mogelijk punten pakken, dan heb je met die andere teams ook niets te maken”, probeert Niek van Boekel het initiatief in eigen handen te houden.

De 21-jarige middenvelder verwacht dat het midseason-dipje van UNA verleden tijd is. “We hadden even met schorsingen en blessures te maken en bovendien zijn twee spelers in december vertrokken. Toen bleek dat onze selectie toch niet heel breed is. Maar inmiddels zijn we nagenoeg weer compleet”, zegt de speler die vijf jaar deel uit maakte van de PSV-jeugdopleiding. “Net toen ik over moest naar de B-junioren, werd het B2-team opgeheven. En ik hoorde niet bij de spelers die vanuit de C1 direct naar de B1 mochten. Aan een jaartje ‘uitlenen’ aan clubs als RKC, Eindhoven en FC Den Bosch had ik geen behoefte. Ik wilde dan maar liever terug naar mijn oude clubje.”

Geen verkeerde keuze, want de geboren Zeelstenaar ontwikkelde zich voor zijn achttiende al tot basisspeler van de hoofdklasser. “Je speelt hier toch op een heel behoorlijk niveau. Dat betekent niet dat ik de deur naar een BVO definitief heb dichtgeslagen. Als er zich iets aandient, zal ik daar zeker naar luisteren. Anderzijds zit ik volgend jaar in mijn laatste studieperiode en daar zal mijn aandacht – naast het voetbal bij UNA – voornamelijk naar uit gaan. Als ik slaag ben ik bewegingsdeskundige. Op het veld ook? Ja, die vergelijking klopt inderdaad wel een beetje.”

De gesprekken zijn nog gaande, maar Van Boekel gaat ervan uit dat hij UNA trouw blijft. “Ik wil graag in die Topklasse spelen en als dat met UNA kan, dan ben ik tevreden. Ja, wij hebben zeker iets te zoeken in die afdeling. Tegen sterke ploegen is UNA meestal op zijn sterkst. Met wellicht een paar versterkingen erbij, kunnen wij dat niveau zeker aan.” Maar nu eerst even zorgen dat UNA ook daadwerkelijk promoveert. “Precies. Zondag tegen Venray. Thuis hebben we van die club nog niet gewonnen. Daarin ligt zodoende een dubbele uitdaging.”

Be Sociable, Share!