Bevestiging

Bij Achilles Veen zijn ze er redelijk van overtuigd dat de ploeg voldoende kwaliteit heeft om straks ‘ergens’ in de middenmoot te finishen. Maar met die kille nul uit vier begon het toch stilaan te knagen. “Daarom hebben we afgelopen week als naar een finale toegewerkt naar Heinenoord. Het moest nu gebeuren, koste wat het kost.” De missie slaagde glansrijk. Veen won gedecideerd (3-0). “En deze nul was ook weleens lekker”, aldus Guido Van Sant.

De doelman keepte een foutloze wedstrijd en stond er bij de momentjes waarop het nodig was. Bijvoorbeeld toen de thuisclub in de tweede helft verzuimde de bevrijdende derde goal binnen te prikken en Heinenoord daardoor de aansluitende 2-1 bleef ruiken. “Tegen dit soort tegenstanders moeten wij de punten pakken. Op vier, vijf ploegen na heb je het dan over alle tegenstanders in deze afdeling. Goed om te zien ook dat we niet alleen op papier maar ook in de praktijk over een brede selectie beschikken. We kampten met nogal wat blessures, maar de jongens die erin kwamen vulden het prima in.”

Het biertje na afloop smaakte navenant, maar de realiteitszin was al snel daar. “Er werd alweer gesproken over Xerxes, waar we zaterdag tegen spelen. Ja, de ploeg die Helmond Sport uitschakelde in de beker. Eén van de ploegen die er bovenuit steekt. Dat is denk ik het grootste verschil met de zondaghoofdklasse. Daar had je vorig jaar Gemert en dan een tijdje niks. De top op zaterdag is breder. En als ik Veen vergelijk met het Baronie van afgelopen seizoen, denk ik dat wij nu wat verder zijn.”

Inspirerend

Ondanks die haperende start wekt het zodoende geen verbazing als Van Sant zegt het heel erg naar de zin te hebben in het Land van Heusden en Altena. “Achilles Veen heeft ambities, zonder gek te worden in de bol. Over de Topklasse wordt niet gesproken. Maar er wordt wel daadwerkelijk geprobeerd om vooruit te komen. Als alles volgens plan verloopt, spelen we over niet al te lange tijd op een nieuw sportpark met nog meer faciliteiten. Ja, ik ben blij met de overstap naar de zaterdag. Ik ondervind nu zelf dat de sfeer en de beleving inspirerend werken. Wedstrijden als met Baronie bij De Valk voor amper honderd man, maak je hier niet mee. En zoals ik al aangaf, het algehele niveau op zaterdag is hoger dan op de zondag.”

Be Sociable, Share!