‘Ben ook van waarde als ik niet scoor’

Hij geeft toe dat hij er wel over nagedacht heeft. De selectie van OJC Rosmalen besteedde tijdens de voorbereiding veel tijd aan het verdedigende aspect. Tony de Groot vroeg zich daarbij af of dit niet ten koste zou gaan van het aanvallende gedeelte, precies het onderdeel dat vorig seizoen draaide als een tierelier. “Maar het was ook overduidelijk dat we teveel goals incasseerden. Ik verwacht dat we de juiste balans nu gevonden hebben.”

De praktijk zal dadelijk als scherprechter fungeren. De oefencampagne van OJC is volgens De Groot redelijk gestroomlijnd verlopen, maar vanaf zondag telt het pas echt. “Zonder meer waar. Het gevoel is in ieder geval goed. Dinsdag hebben we nog een conditionele prikkel gehad via een shuttlerun test. Een meetpunt om te kijken hoe we er fysiek voor staan. Alle uitslagen waren positief. Dus ja, wij zijn klaar voor de start.” Op papier een pittige met een ouverture in Venray en een week later vervolg krijgt met een thuisduel tegen Gemert. “Ook in mijn ogen twee titelkandidaten. Op voorhand ben ik blij met twee punten tegen deze teams.”

Vanuit de controle

Hoewel De Groot er meteen aan toevoegt dat OJC altijd voor de winst zal gaan. “Alleen inderdaad iets meer vanuit de controle. Eerst zorgen dat de organisatie staat. Alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld, vind ik dat OJC sterker is geworden. Dennis Smit is een goeie keeper en achterin hebben we meer snelheid gekregen. Rik van den Broek ontwikkelt zich bijvoorbeeld erg goed. Voorin hebben we met Thijs van der Velden een speler die vanuit het niets een goal kan maken.”

En daar loopt Tony zelf natuurlijk ook. “In het verleden was ik misschien iets teveel gefocust op die doelpunten. Scoren blijft mijn grootste kwaliteit, maar mede door gesprekken met de trainer ben ik er inmiddels achter dat ik ook belangrijk voor het team kan zijn als ik niet scoor.” Een plaats in de bovenste helft van de ranglijst wordt voor OJC het uitgangspunt. “Met dit materiaal moet dat kunnen. Daarnaast hebben we de beker hoog op ons lijstje staan. Met een gunstige loting kun je zomaar ver komen en deelname aan de grote KNVB-beker is een mooie belevenis”, spreekt De Groot (ex-FC Oss) uit ondervinding.

Be Sociable, Share!