‘Ben hier aan toe’

Eigenlijk had hij zich al neergelegd bij nog een jaartje Baronie. En toen ging het opeens snel voor Tiago Faria da Silva, het 18-jarige talent op de vleugel. Een testwedstrijdje bij Willem II en daarna nog één. Willem II wist vervolgens genoeg en Faria da Silva ook toen de Tilburgers hem het aanbod deden om op amateurbasis in het nieuw op te richten beloftenteam te komen voetballen. “Eerlijk gezegd ben ik hier aan toe.”

Met zijn ouders en zus streek Tiago zes jaar geleden vanuit Portugal neer in Breda. De acclimatisatie verliep in ieder geval op voetballend gebied vlotjes. Na een halfjaartje Advendo verkaste de Portugees naar Baronie, waar hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de hoofdmacht in het KNVB-bekerduel met Sparta Rotterdam. “Ik ben Peter Maas dankbaar dat hij mij de kans heeft gegeven. Hij heeft me zoveel mogelijk proberen te steunen.” Ook in dit voor Baronie zo moeizaam verlopen seizoen kreeg Faria da Silva vaak het vertrouwen van de trainer.

Wat maakt hem bijzonder als voetballer? “Ik heb een actie, ben snel en heb een goede traptechniek, zowel links als rechts. De gedachte aan een carrière als prof heb ik altijd in mijn achterhoofd gehad. Nu is dat ineens in een stroomversnelling gekomen, hoewel ik al vond dat ik er aan toe was. Ik ga spelen in Jong Willem II, maar het is de bedoeling dat ik gedurende het seizoen wekelijks een paar keer meetrain met de eerste selectie. Dat wordt geregeld met mijn school. Ik probeer nu zo snel mogelijk mijn rijbewijs te halen. En anders? Met de trein.” Of desnoods bij wijze van spreken met de fiets. Tiago Faria da Silva ruikt zijn kans en wil die pakken. Ook Stefan Wiegerink vervolgt zijn voetballoopbaan bij Willem II, de club waarvoor hij als jeugdspeler al uitkwam. Na kruisbandletsel belandde Wiegerink weer bij Baronie en bewandelt nu zodoende voor de tweede keer de omgekeerde weg.

Be Sociable, Share!