‘Belangrijkste prijs is al binnen’

Te vaak rolde het balletje bij Blauw Geel’38 dit seizoen juist de verkeerde kant op. Met een hoop ellende tot gevolg. Op het allesbeslissende moment viel alles echter op zijn plaats voor de Veghelaren. “Je springt, rent, juicht. Je doet maar wat, alles wat je in dit bewogen en lange seizoen samen hebt meegemaakt, komt er dan uit. Die ontlading was echt enorm, maar dat zal je niet verbazen”, reageert Geoffrey Prommayon, de verdediger die met zijn 39 jaar toch al het een en ander achter de kiezen heeft in de nababbel over de 0-2 bij OJC Rosmalen.

Vanwege privéomstandigheden moest Prommayon het feestgedruis in Rosmalen en later in Veghel aan zich voorbij laten gaan. Een nachtrust later weet hij nog niet zo goed wat Blauw Geel aan moet met de extra prijs die het zondag pakte. “Wij zijn wel met de nacompetitie bezig geweest, maar alleen met die andere, snap je? Er wordt vaak gesproken over een toetje en voor ons voelt dit nu echt zo. Als je dit min of meer in de schoot geworpen krijgt, moet je die kans dadelijk proberen te pakken ook. Frank en vrij, dat wel, want de belangrijkste prijs hebben we al binnen.”

Als outsider in een flow de plays-offs binnen stappen, betekent in de regel geen verkeerde uitgangspositie. “Het heeft geen zin nu al te brainstormen over wat ons eventueel te wachten staat. Ik weet bijvoorbeeld dat een aantal jongens op scherp staat, ik ook, maar weet niet of die kaarten dadelijk meegenomen worden. En die Topklasse, tja. Dit seizoen hebben we het in deze hoofdklasse al moeilijk genoeg gehad. Hoewel ik aan de andere kant vind dat Blauw Geel voor niet veel ploegen onder doet. Dat bewijst de eindstand ook. Met een paar puntjes meer hadden we zomaar vierde of vijfde kunnen worden. Het mooist van alles vind ik dat wij als groep de nek uitgestoken hebben voor de trainer en hij andersom ook. Met klassenbehoud als resultaat. Maarten van Vugt heeft dit verdiend.”

Be Sociable, Share!